Algemeen

N.E.C. presenteert nieuwe uittenue!

N.E.C. presenteert nieuwe uittenue!

Vol trots presenteren wij ons nieuwe uittenue! In samenwerking met de Nijmeegse jeugddrumfanfare De Stefaantjes werd er in het Valkhofpark een remake gemaakt van een foto uit 1964, waar destijds voor de Panorama een foto werd gemaakt van het kampioenselftal dat promoveerde aan het einde van het seizoen 1963/1964. Met een link naar het verleden, onze achterban én naar de stad bevat het nieuwe uitshirt diverse elementen die de club verbinden met zijn afkomst. 

Waalbrug

Aan de onderkant van het shirt prijkt de Waalbrug. Hiermee wordt de link gelegd naar een van dé karakteristieke kenmerken van Nijmegen, maar ook naar het reizen naar uitwedstrijden. Aan de binnenkant van de kraag staat het woord Noviomagus gedrukt, als verwijzing naar de Romeinse benaming voor oudste stad van Nederland.

Aan de achterkant van het shirt, in de nek, is MCM geborduurd. Deze Romeinse cijfers staan voor 1900, het jaar van de oprichting van N.E.C. Onderin het shirt staat de tekst Draag ons shirt met trots gedrukt, een verwijzing naar hetgeen wat de achterban wil zien op het veld: strijd, passie en trots op het rood-groen-zwart. 

Bestellen

Het nieuwe uit- en thuisshirt, welke volgende week onthuld wordt, zijn vanaf 11 augustus verkrijgbaar tijdens de kick-off.

Eredivisie Zondag 28 april 2024 Goffertstadion
N.E.C.
12:15
AZ

Stand Eredivisie
1 PSV 81
2 Feyenoord 72
3 FC Twente 63
4 AZ 55
5 Ajax 49
6 NEC 47
7 FC Utrecht 45
8 Go Ahead 42
9 Sparta R'dam 40
10 Heerenveen 36