Algemeen

N.E.C. – SC Cambuur in de media

N.E.C. – SC Cambuur in de media

Na het gelijkspel in Alkmaar tegen AZ, maakte de ploeg van trainer Rogier Meijer zich vrijdag op voor de thuiswedstrijd tegen SC Cambuur. Met een overwinning zouden de Nijmegenaren de Friezen op de ranglijst. Ondanks een 2-1 voorsprong bij rust lukte het N.E.C. niet om een resultaat over te houden aan de wedstrijd, de bezoekers wonnen met 2-3.

De Gelderlander

De Gelderlander ging vooral in op het bijzondere moment tussen Édgar Barreto en zijn zoon Matias. Nadat Barreto de 1-1 had binnengekopt rende hij naar zijn zoon toe, die ballenjongen was bij de wedstrijd en gaf hij hem een knuffel. De laatste keer dat Barreto had scoorde in de Eredivisie was op 10 maart 2007, alweer veertien jaar geleden.

“Dat was een mooi moment”, zei Barreto na afloop. “We hadden dat niet van tevoren afgesproken. Ik moest na mijn doelpunt opeens aan hem denken en wilde de goal graag met hem vieren. Mijn vrouw en twee jongste kinderen keken de wedstrijd thuis voor de televisie en ik denk dat zij ook hebben genoten.”

Dat deed Barreto’s trainer Rogier Meijer in elk geval wel. ,,Ik ben een beetje jaloers op Édgar. Dat hij nog zo fit is en dat hij de goal in een leeg stadion kan vieren met zijn zoon. Dat willen alle vaders wel. Het was prachtig om te zien dat hij op zijn leeftijd nog zo ontzettend blij kan zijn met een doelpunt.”

De Telegraaf

De Telegraaf vindt het indrukwekkend hoe zowel N.E.C. als Cambuur zich manifesteren in het linker rijtje van de Eredivisie. Het was dan ook een vermakelijke wedstrijd in het Goffertstadion.

Na afloop van de wedstrijd werd trainer Henk de Jong gevraagd wat hij van de wedstrijd vond. “We hadden na een kwartier ook met 3-0 achter kunnen staan tegen N.E.C.”, concludeerde de trainer nuchter na de vierde competitiezege op rij. “Ik moest de spelers tijdens de rust echt even op hun flikker geven. Normaal gaat het over tactische dingen, maar nu werd het tijd om met z’n allen gas te geven. We moesten echt veel fanatieker spelen. En daardoor konden we het nog omdraaien. Het was een zege puur op karakter.”

KNVB Beker Woensdag 19 januari 2022 Euroborg
FC Groningen
18:45
N.E.C.

Stand Eredivisie
4 Vitesse 36
5 AZ 35
6 FC Twente 35
7 FC Utrecht 29
8 SC Cambuur 29
9 NEC 26
10 Heerenveen 25
11 Go Ahead 21
12 Heracles 19
13 FC Groningen 19