Algemeen

N.E.C. - Telstar in de media 

N.E.C. - Telstar in de media 

Het duel tussen N.E.C. en Telstar eindigde afgelopen maandag in evenwicht. De Nijmegenaren kwamen in het Goffertstadion niet verder dan een 1-1 gelijkspel. De ploeg van Rogier Meijer kwam voor rust op voorsprong tegen de ploeg uit Velsen. Via een corner van Joep van der Sluijs belandde de bal via een speler van Telstar ongelukkig in eigen doel: 1-0. Na rust maakte clubtopscorer Glynor Plet uit een hoekschop de 1-1. Beide ploegen creëerden verder weinig kansen en de 1-1 zou uiteindelijk ook de einstand zijn. Ondanks de puntendeling is het gat met Volendam wel vergroot naar zeven punten, aangezien ‘het andere Oranje’ hun wedstrijd tegen TOP Oss verloren. Zo staat N.E.C. op dit moment nog altijd op de zesde plek in de Keuken Kampioen Divisie ranglijst. Lees hier wat er na afloop werd besproken in de media over N.E.C. – Telstar.

ESPN 

Na de wedstrijd stond aanvoerder Cas Odenthal voor de camera bij ESPN. Hij speelde voor de eerste keer vanaf het startsignaal met de aanvoerdersband. Odenthal werd als eerste gevraagd of het gelijkspel tegen Telstar het maximaal haalbare was. “Ik weet niet zo goed of dit het maximaal haalbare was deze wedstrijd. Ik denk dat we de eerste helft goed waren in balbezit en ook controle hadden op de wedstrijd. De tweede helft raakten we de controle kwijt. We hadden veel last van balverlies de tweede helft waardoor Telstar in de wedstrijd kon komen en de 1-1 maakte.” Door het gelijkspel heeft N.E.C. nu drie wedstrijden op rij niet weten te winnen. Na de sterke reeks van een paar weken terug is de vorm nu dus wat ingezakt bij de Nijmegenaren. “We hebben zo veel wedstrijden dus we blikken nu vooruit naar de volgende. Het gaat nu inderdaad iets minder, maar we moeten gewoon met elkaar gaan zitten en bekijken hoe we dit zo snel mogelijk op kunnen oplossen.” Ondanks de wat mindere resultaten van afgelopen weken heeft de ploeg van Rogier Meijer nog steeds de kans om te promoveren via de play-offs. “Het zijn maar drie wedstrijden dus we hebben nog een kans op promotie via de play-offs. Er kan van alles gebeuren, want de play-offs zijn wedstrijden op zich.” 

De Gelderlander 

Bij de Gelderlander stond hoofdtrainer Rogier Meijer de provinciale krant te woord. Meijer zag vanaf de zijlijn een slechte pot voetbal van beide kanten. “Als ik thuis naar deze wedstrijd had gekeken, had ik de televisie uitgezet", constateerde Meijer na afloop. “In de eerste helft hadden we nog een overwicht vond ik, zonder overigens tot grote kansen te komen. Maar na rust was het gewoon niet goed.” N.E.C. speelde bij vlagen slordig en had na de pauze steeds meer moeite met Telstar. “Steeds waren we de bal na twee passes al kwijt. Dan kun je van alles bedenken, maar we hadden te veel jongens onder hun niveau aan de bal vandaag.”  

Keuken Kampioen Divisie Vrijdag 23 april 2021 De Toekomst
Jong Ajax
21:00
N.E.C.

Stand Keuken Kampioen Divisie
1 SC Cambuur 82
2 Graafschap 73
3 NAC Breda 67
4 Almere 67
5 Go Ahead 65
6 NEC 60
7 FC Volendam 56
8 Roda JC 54
9 Excelsior 42
10 TOP Oss 42