Algemeen

N.E.C. - TOP Oss in de media

N.E.C. - TOP Oss in de media

Vrijdagavond traden N.E.C. en TOP Oss in De Goffert aan in de veertiende ronde van de Eerste Divisie. De Nijmegenaren zijn op ramkoers en ook de Brabanders moesten eraan geloven: 3-0. Door de winst, en het late gelijkspel van concurrent SC Telstar, voert de Nijmeegse formatie weer de lijst aan voor de tweede periodetitel. Dit is wat de media schreven over N.E.C. - TOP Oss.

ForzaNEC

Ole Romeny speelde vrijdag een sterke wedstrijd. De 19-jarige aanvaller was trefzeker én bracht een teamgenoot in stelling om te scoren. ForzaNEC sprak met hem na afloop.

''We zetten de reeks nu heerlijk voort, we hebben weer de nul gehouden, weer drie punten en op weg naar de periodetitel. We zitten er nu goed in en moeten deze lijn gewoon doortrekken. Het vertrouwen is er en we hebben plezier, dat is heel belangrijk. Uitstralen en lekker voetballen en dan we daar gewoon voor gaan”, startte de tiener zijn relaas.

Naast de knappe reeks punten, wordt ook nog eens de nul gehouden achterin. ''De verdediging staat gewoon echt goed, voorin proberen wij veel beweging er in te leggen en dan kan het wel gaan draaien bij ons.''

Tegen TOP Oss kende Romeny een van zijn betere wedstrijden dit seizoen. De jonge aanvaller speelde zich vaak gemakkelijk langs zijn tegenstander(s) en was vaak verantwoordelijk voor dreiging voorin. “Ik heb al vaker gezegd, de 9, 10 en 11-positie, die driehoek zoek ik meestal op als ik op een van die posities sta. Nu heb ik ook echt een hele vrije rol, dus kan ik op het middenveld komen. Die eerste goal scoor ik ook een beetje vanuit rechts in het midden. Dus ik heb gewoon alle vrijheid nu om overal te bewegen en dat is heerlijk.''

Naast scoren, liet Romeny zien ook oog te hebben voor zijn teamgenoten. Met een pass op maat stuurde hij Anthony Musaba weg. ''Goede loopactie van Anthony, ik zag hem in mijn ooghoek, dus ik dacht ik leg hem achter mijn standbeen in de diepte en hij maakt hem goed af. Dan maakt Zian Flemming op het laatst ook weer een goaltje, dat is heerlijk.''

Omroep Gelderland

François Gesthuizen besprak de wedstrijd na met Omroep Gelderland. Daarbij legde de oefenmeester vooral uit dat focus nu belangrijk is. “We willen nog niet te veel met die periodetitel bezig zijn, want we zijn pas halverwege. Laten we met beide beentjes op de grond blijven. Dat hebben we ook gedaan toen het in het begin even wat minder ging. Toen was het bij ons ook niet allemaal slecht. Maar we zijn wel op de goede weg, drie goals gemaakt en weer de nul. Nu even een vrij weekend, dat komt niet helemaal gelegen. En daarna Helmond Sport en Jong Utrecht, dan moeten we punten halen en kunnen we gaan kijken waar we staan in de periodestand.”

De 3-0 overwinning was een klinkende zege, maar er is ook nog ruimte voor verbetering. “Ja, het oog wil ook wat. De uitslag doet ook niet helemaal recht aan het spelbeeld. We begonnen goed, maar komen noodgedwongen uit op onze kwaliteit dat we scoren in de omschakeling. Maar er waren ook wat hachelijke momenten, met een goede redding van Mattijs Branderhorst en Ole Romeny die een bal van de lijn haalt. We geven toch nog veel weg, dat wil je eigenlijk tot een minimum beperken. Want we waren vandaag aan de bal niet heel sterk en verloren we de bal te vaak.”

Komende wedstrijd is op vrijdag 22 november, 20.00 uur, uit bij Helmond Sport.

Stand Keuken Kampioen Divisie
3 Volendam 55
4 Jong Ajax 54
5 NAC Breda 50
6 Go Ahead 48
7 Excelsior 47
8 NEC 45
9 Almere City 44
10 Telstar 44
11 Jong Utrecht 38
12 Den Bosch 35