Algemeen

N.E.C. verbaasd over uitspraken burgemeester Bruls

N.E.C. verbaasd over uitspraken burgemeester Bruls

N.E.C. heeft met verbazing kennisgenomen van de uitspraken die burgemeester Bruls vandaag heeft gedaan tegen de Nijmeegse gemeenteraad, tijdens een terugblik op de gebeurtenissen van afgelopen zondag. Het eerste evaluatiemoment met de vierhoek, naar aanleiding van de ongeregeldheden, staat morgen gepland.

“Allereerst willen we nogmaals benadrukken dat hetgeen zich afgelopen zondag heeft afgespeeld absoluut niet door de beugel kan. Dit hoort niet bij de club N.E.C. en we zullen er alles aan doen om de schuldigen te straffen. Dat hebben we de afgelopen dagen al meermaals aangegeven en daar kan dan ook geen misverstand over bestaan. Ook niet richting de burgemeester”, zo stelt woordvoerder Nick van der Cammen. “We hebben dan ook met verbazing kennisgenomen van diens uitspraken vanavond. Met zulke teksten lopen we vooruit op de evaluatie die nog moet plaatsvinden én worden er verwachtingen opgelegd met zeer verstrekkende gevolgen. Dat lijkt ons niet de bedoeling.”

“Morgen wordt er door de vierhoek geëvalueerd. Daar komt, door de woorden van de burgemeester, nu extra druk op te staan. Als N.E.C. hebben we van meet af aan gecommuniceerd dat we niet op de zaken vooruit wilden lopen en geen voorbarige conclusies wilden trekken. Daar blijven we bij. Dit soort zaken dienen eerst besproken te worden in de vierhoek. Dat is ook logisch, want zo hoor je met elkaar te communiceren en niet in het openbaar. Zo zijn we ook gewend bij N.E.C. te werken. Om die reden gaan we op dit moment niet verder in op deze situatie. Algemeen directeur Wilco van Schaik schuift deze week aan in de vierhoek en gaat daar het gesprek aan.”

Eredivisie Zondag 14 augustus 2022 Kras Stadion
FC Volendam
12:15
N.E.C.

Stand Eredivisie
9 FC Volendam 1
10 RKC Waalwijk 1
11 Heerenveen 1
12 Sparta R'dam 1
13 Fortuna Sit. 0
14 NEC 0
15 Go Ahead 0
16 SC Cambuur 0
17 Vitesse 0
18 FC Emmen 0