NIEUWS

N.E.C. verhuurt Selim Can Sönmez aan TOP Oss

datum icoon 03-01-2024
readtime icoon 2 min leestijd

Selim Can Sönmez maakt het seizoen op huurbasis af bij TOP Oss. De 18-jarige buitenspeler speelde in de eerste seizoenshelft zijn wedstrijden bij de Onder 21 en maakte in de slotwedstrijd zijn debuut in het eerste elftal.

Bij de O.21 had Sönmez met elf treffers voor de winterstop een groot aandeel in de promotie naar Divisie 1. Hij werd door trainer Rogier Meijer beloond voor zijn goede optredens door te debuteren voor N.E.C. 1 in het met 1-6 gewonnen bekerduel met G.V.V.V., afgelopen december. 

Technisch directeur Carlos Aalbers licht het tijdelijke vertrek van de vleugelaanvaller toe. “De afgelopen maanden maakten Maxim van Peer, Julian Kuijpers, Thomas Cox en Guus Gertsen al hun debuut in het betaald voetbal nadat zij vanuit de voetbalacademie de stap maakten naar Oss. Zij doen daar veel waardevolle ervaring op.”

"De verhuurperiode biedt Sönmez de mogelijkheid om zijn vaardigheden aan te scherpen en waardevolle minuten te maken in de Keuken Kampioen Divisie. Het is een kans voor hem om meer speeltijd te krijgen en zijn potentieel te tonen."