Algemeen

N.E.C. verliest Gelderse Derby van De Graafschap

N.E.C. verliest Gelderse Derby van De Graafschap

N.E.C. heeft vanmiddag met 2-0 verloren op bezoek bij De Graafschap. Waar N.E.C. in de eerste helft sterk uit de startblokken kwam, werden er in de tweede helft weinig kansen van de Nijmegenaren genoteerd. Na een doelpuntloze eerste helft draaide Hamdaoui de wedstrijd in het tweede bedrijf eigenhandig om met twee treffers. De ploeg van trainer Rogier Meijer kwam de klap van de 2-0 niet meer te boven en keerde zodoende zonder punten huiswaarts.

Door Mitch Swillens

Zondag, vroeg in de middag, stond de Gelderse Derby op het programma. De wedstrijd De Graafschap - N.E.C. stond onder leiding van Danny Makkelie. N.E.C., dat vorige week punten liet liggen in de thuiswedstrijd tegen Almere City FC, verscheen vandaag feller ten tonele. Ook De Graafschap had iets goed te maken. Afgelopen maandag verloren zij met 7-3 van Jong AZ. De ploeg uit Doetinchem was vandaag opzoek naar een sportieve revanche.

Dat beide ploegen er met de drie punten vandoor wilden gaan bleek ook na de openingsfase van de wedstrijd. Zowel N.E.C. als De Graafschap begonnen fel aan de wedstrijd en kwamen zo beide tot een paar kansjes in het eerste speelkwartier. In de daaropvolgende minuten had N.E.C. de overhand en kwam zowel Ole Romen als Joep van der Sluijs tot een gevaarlijke kans. Doelman Rody de Boer keerde echter zonder enige moeite beide schoten. Na een overtreding van De Graafschap-speler Toine van Huizen, waarvoor hij de eerste gele kaart van de wedstrijd kreeg, mocht Elayis Tavsan aanleggen voor

De openingsfase van de wedstrijd startte nerveus van beide kanten. N.E.C. had de overhand, maar grote kansen waren er nauwelijks kansen te noteren. Na twintig minuten kreeg Romeny de eerste kans van de wedstrijd, maar zijn schot ging recht op De Boer. Enkele minuten later probeerde Van der Sluijs het nogmaals, maar zijn poging miste richting. N.E.C. groeide in de wedstrijd en de thuisploeg werd naarmate de eerste helft vorderde steeds verder teruggedrongen. Kansen voor Tavsan, Van der Sluijs en Bruijn leverden helaas voor de ploeg van Meijer geen doelpunten op. Zodoende stond de brilstand bij het ingaan van de rust op het scorebord.

De eerste fase na rust was direct zichtbaar dat De Graafschap beter in het spel kwam. Lieftink was de eerste Superboer die een waarschuwing uitdeelde, maar zijn schot kon nog geblokt worden door de Nijmeegse defensie. Nog voordat N.E.C. kon zijn bekomen van de schrik kon de thuisploeg alsnog juichen. Hamdaoui schoot uit een afvallende corner hard raak in de bovenhoek en liet een kansloze Alblas achter; 0-1. Een kleine minuut later kon de thuisploeg de score verdubbelen, nadat Makkelie naar de stip wees na een overtreding van Odenthal. De strafschop werd onberispelijk binnengeschoten door Hamdaoui waarde de marge werd verdubbeld. De hoop op een driepunter leek te zijn vervolgen bij N.E.C., want de ploeg van trainer Meijer kon geen vuist meer maken. In de slotfase probeert N.E.C. nog tot een aansluitingstreffer te komen, maar De Boer heeft telkens een antwoord op een Nijmeegse poging. In de tegenaanval werd de thuisploeg nog eenmaal gevaarlijk in de persoon van Verbeek, maar zijn schot belandde naast het doel. Met 93 minuten op de klok floot scheidsrechter Makkelie voor het einde van de wedstrijd waardoor N.E.C. met een 2-0 nederlaag huiswaarts keerde.

Keuken Kampioen Divisie Vrijdag 23 oktober 2020 Goffertstadion
N.E.C.
18:45
Go Ahead Eagles

Stand Keuken Kampioen Divisie
1 SC Cambuur 19
2 NAC Breda 18
3 Almere City 18
4 Graafschap 16
5 NEC 13
6 Roda JC 12
7 FC Volendam 12
8 Telstar 12
9 Go Ahead 12
10 Jong Ajax 12