Algemeen

N.E.C. verliest met 5-4 in oefenwedstrijd van VFL Bochum

N.E.C. reisde vandaag af naar de Duitse club VFL Bochum. Doordat de interlandperiode is aangebroken, is de volgende wedstrijd in de Eredivisie pas op 17 oktober, tegen Vitesse. Vandaag speelde de ploeg van Rogier Meijer daarom een oefenwedstrijd tegen de Duitse Bundesligaclub.

In de bus richting Bochum ontbraken een aantal spelers die opgeroepen waren voor hun nationale elftal. N.E.C. miste de internationals Jonathan Okita (Congo), Souffian El Karouani (Marokko), Danny Vukovic (Australië), Ali Akman (Jong Turkije) en Robin Roefs (Oranje onder 19). Zij keren volgende week donderdag terug in Nijmegen. Daarnaast waren verschillende andere spelers niet meegenomen naar het Duitse Bochum. Niet Mattijs Branderhorst, maar Harm Dieker stond vandaag onder de lat bij de Nijmegenaren. De speler van het 0-21 elftal maakte vandaag zijn debuut in de selectie van N.E.C. Ook voor Pedro Ruiz was het de eerste wedstrijd voor de Nijmegenaren.

N.E.C. begon effectief aan de wedstrijd en scoorde in de 13e minuut direct vanuit een hoekschop. Joep Van der Sluijs bracht de bal in het zestienmetergebied, waarbij Rodrigo Guth vervolgens de bal simpel naast de doelman kon schieten: 0-1. De Nijmegenaren gaven deze voorsprong echter op ongelukkig wijze weer uit handen. In de 25e minuut wilde Pedro Ruiz de bal terugspelen naar de verdediging, maar passte hij direct in de voeten van Eduard Löwen die simpel naar de goal kon lopen en scoorde: 1-1. N.E.C. kwam echter twee minuten later weer snel op voorsprong en scoorde weer via een hoekschop. Joep van der Sluijs bracht de bal hoog in de zestien, waardoor Pedro Ruiz zijn eerder gemaakte fout goed kon maken: 1-2

Het zou echter geen makkelijke wedstrijd worden voor de club uit Nijmegen, want één minuut later stond het alweer 2-2. Net als N.E.C. scoorde Bochum weer op dezelfde manier als daarvoor. Dit keer speelde Elayis Tavsan de bal verkeerd terug, waardoor er ruimte in het spel kwam en Gerrit Holtmann de gelijkmaker kon binnen schieten. N.E.C. ging daarmee de kleedkamer in met een 2-2 ruststand.

In de tweede helft was het afwachten welke club als eerste zou gaan scoren. Dit bleek in de 61e minuut Bochum te worden, die goed profiteerde van de organisatie van N.E.C. die even verkeerd stond. Hierdoor kon Danny Blum de bal naast doelman Harm Dieker schuiven: 3-2.

In de 68e minuut werd het zelfs 4-2, nadat het de Nijmegenaren niet lukte om de bal naar voren te krijgen. Hierdoor kon Eduard Löwen knap naar binnen dribbelen en scoorde hij een mooi doelpunt. N.E.C. gaf echter niet op en bracht de marge in de 71e minuut weer op één, na een mooie aanval over de rechterzijde. Ilias Bronkhorst vond de ruimte en gaf de bal aan Ole Romeny die simpel binnenschoot: 4-3.

In de 82e minuut kwamen de Nijmegenaren op gelijke hoogte na een prachtige aanval. Ole Romeny passte de bal met een hakje in de zestien naar Bart van Rooij die hard binnenschoot: 4-4.

In het slotakkoord was alles nog mogelijk voor de club uit Nijmegen. In de 88e minuut kreeg het een kans om op voorsprong te komen, maar Calvin Verdonk kreeg de bal er niet in na de kluts voorin. In de allerlaatste minuut van de wedstrijd scoorde VFL Bochum echter wel de winnende goal. Raman Chibsah kon vrijkomen in de zestien en schoot de laatste aanval van de wedstrijd in het doel: 5-4. Hierna was de wedstrijd direct voorbij en verloor N.E.C. de doelpuntrijke wedstrijd.