Algemeen

N.E.C. verliest oefenduel van Fortuna Sittard

N.E.C. verliest oefenduel van Fortuna Sittard

N.E.C. heeft vanmiddag in een oefenduel met Fortuna Sittard met 1-2 verloren. De Nijmegenaren kwamen in het Goffertstadion op voorsprong na een doelpunt van Rodrigo Guth, maar Fortuna Sittard trok de overwinning over de streep na goals van Richie Musaba en Ben Rienstra. N.E.C. vervolgt de competitie volgende week zaterdag met een uitwedstrijd bij PEC Zwolle.

Na een aftastende openingsfase was het de equipe van trainer Rogier Meijer die voor het eerst op de deur van de Limburgse defensie klopte. Van Rooij snelde voorbij zijn directe tegenstander aan de rechterkant, maar bereikte Akman niet door goed verdedigend werk van Lonwijk. Een kwartier later zouden de Nijmegenaren de score alsnog openen. Een afvallende corner werd via Van Rooij opnieuw ingebracht, waarna Odenthal de bal bij Guth kreeg. De Braziliaanse verdediger twijfelde niet en ramde de bal met de linkerwreef in de bovenhoek: 0-1. Luttele minuten later was de stand echter alweer in evenwicht. Musaba was als eerst bij de bal na een Limburgse hoekschop een kopte de bal tegen de touwen. Even leek het erop alsof de doelpunten het startschot waren voor een doelpuntrijke middag, maar een doelpunt voor het rustsignaal werd niet meer gemaakt.

Kort na de onderbreking leek N.E.C. wederom op voorsprong te komen, maar een counter via Tavsan en Mattsson werd door laatstgenoemde te zacht ingeschoten. Een afstandsschot van Verdonk op het uur leverde hetzelfde resultaat op, een bal klem tussen de handen van doelman Verrips. Ondanks dat het initiatief in het tweede bedrijf voor de Nijmegenaren was waren het de bezoekers die op voorsprong kwamen. Roefs zag er niet goed uit bij een hoekschop, waardoor Rienstra vrij binnen kon koppen: 1-2. Buiten een schot van Bruijn, waarop Verrips knap redde, kwamen de Nijmegenaren niet meer in de buurt van een doelpunt.

Opstelling N.E.C.: Roefs, Van Rooij (61. Verdonk), Guth, Odenthal, Bronkhorst (76. Gertsen), Bruijn, Proper, Duelund, Tavsan, Akman (68. Rossen), Mattsson.

Stand Eredivisie
6 Vitesse 51
7 Utrecht 47
8 H'veen 41
9 SC Cambuur 39
10 RKC Waalwijk 38
11 NEC 38
12 FC Groningen 36
13 Go Ahead 36
14 Sparta R'dam 35
15 Fortuna Sit. 35