Algemeen

N.E.C. verliest oefenwedstrijd van FC Viktoria Köln

N.E.C. nam het donderdagmiddag in een besloten oefenwedstrijd op tegen het Duitse FC Viktoria Köln. Viktoria speelt haar wedstrijden in de ‘Dritte Liga’, de op twee na hoogste afdeling van het Duitse profvoetbal. Trainer Rogier Meijer moest het zonder de geblesseerde Joris Kramer en Jordy Bruijn stellen. Ook Jasper Cillessen en Elayis Tavsan behoorden - vanwege interlandverplichtingen - niet tot de wedstrijdselectie. Door een goal in de 15e minuut trokken de Duitsers aan het langste eind: N.E.C. 0-1 Viktoria Köln.

Beide ploegen hadden in de openingsfase van de wedstrijd mogelijkheden om de openingstreffer te maken. Na een kwartier spelen resulteerde een slordige terugspeelbal in een tegentreffer voor de Nijmegenaren: 0-1.

In de 37e minuut ging Nany Landry Dimata in het strafschopgebied naar de grond, waarna de scheidsrechter naar de stip wees en N.E.C. de mogelijkheid bood om de stand gelijk te trekken. De penalty was echter niet aan Oussama Tannane besteedt, want zijn poging ging over het Duitse doel. Met een 0-1 tussenstand zochten beide ploegen de kleedkamers op.

Rogier Meijer bracht in het tweede bedrijf vier nieuwe spelers binnen de lijnen: Terry Lartey Sanniez, Kas de Wit, Nils Rossen en Pedro Marques. Een kwartier voor het laatste fluitsignaal kreeg N.E.C., in de naam van Marques, een mogelijkheid tot de gelijkmaker, maar de Portugees kreeg de bal na een goede actie niet tussen de palen. In de slotfase zette de ploeg van trainer Rogier Meijer nog een offensief in, maar er werd niet meer gescoord en dus zegevierden de Duitsers in het Goffertstadion.