Algemeen

N.E.C. versterkt zich met Sven Braken

N.E.C. versterkt zich met Sven Braken
N.E.C. heeft zich opnieuw weten te versterken. De 24-jarige Sven Braken komt over van Almere City FC en tekent een contract voor vier jaar in Nijmegen.

De aanvaller en geboren Maastrichter begon met voetballen bij amateurverenigingen SC Jekerdal en RKSV Leonidas-Wolder. Braken stroomde door naar D-pupillen van MVV Maastricht, waar hij de jeugdelftallen doorliep. In 2010 debuteerde de spits voor de Maastrichtenaren een thuiswedstrijd tegen Telstar. Vijf seizoenen lang kwam Braken uit voor MVV. In 2015 verkaste hij naar Almere City FC, waar zijn contract in mei van dit jaar nog verlengd werd met een jaar ondanks de zware knieblessure waar Braken mee te maken heeft gehad. De spits was begin van afgelopen seizoen, voor zijn blessure, juist op dreef met zes doelpunten in evenzoveel duels.

Technisch directeur Remco Oversier is verheugd met de komst van Braken: "Sven is een veelzijdige spits die het overzicht behoudt op het veld. Hij is sterk in de lucht en levert hij altijd arbeid en energie. Met zijn komst complementeren we het spitsenduo en zorgen we voor een goede concurrentie in de aanvalslinie. Een bijzonder woord van dank gaat uit naar de constructieve houding van Almere City FC rondom deze transfer."

Als één team

Sven Braken over zijn komst naar Nijmegen: “Ik heb ontzettend veel zin om hier aan de slag te gaan, om als één team het veld van de Goffert op te lopen en de mensen iets moois te laten zien en samen te winnen. We gaan samen voor promotie naar de Eredivisie, hopelijk kan ik daar een belangrijke rol in spelen door veel doelpunten te scoren.”
Eredivisie Zondag 2 oktober 2022 Goffertstadion
N.E.C.
14:30
Feyenoord

Stand Eredivisie
6 Heerenveen 12
7 Sparta R'dam 10
8 RKC Waalwijk 9
9 FC Utrecht 9
10 Excelsior 9
11 NEC 8
12 FC Groningen 8
13 Go Ahead 6
14 Vitesse 5
15 FC Volendam 5