Algemeen

N.E.C. verwelkomt Jordan Larsson

N.E.C. verwelkomt Jordan Larsson
N.E.C. heeft de Zweedse jeugdinternational Jordan Larsson aan zich weten te binden. Larsson komt over van Helsingborgs IF en tekent een contract voor drie en half jaar, tot juli 2020.

De 19-jarige aanvaller, die bij N.E.C. zal gaan spelen met rugnummer 11, genoot zijn opleiding bij La Masia, de jeugdacademie van FC Barcelona. Op zijn zestiende doorliep Larsson diverse stages in het buitenland waaronder bij Feyenoord en Manchester United. Hierna besloot Larsson terug te keren naar Zweden om zijn studie af te ronden en daar betaald voetbal af te dwingen.

Op 27 juli 2014 maakt hij zijn officiële debuut voor Helsingborgs IF, de voormalige club van zijn vader Henrik Larsson. De dan 17-jarige Jordan Larsson speelt dat seizoen elf officiële wedstrijden in de Allvenskan. In het totaal komt de aanvaller bij Helsingborgs tot 75 optredens waarin hij achttien keer scoort en twaalf assists aflevert. Als jeugdinternational speelde Larsson vijftien wedstrijden voor Zweden O17, vijftien wedstrijden voor Zweden O19 en twee voor Zweden O21.

Technisch manager Edwin de Kruijff: “Met Jordan halen we een aanvaller in huis die voorin op verschillende posities uit de voeten kan. Hij is een speler met een uitstekende traptechniek en mentaliteit en ondanks het feit dat hij pas 19 jaar is, heeft hij toch ook al de nodige ervaring. Bij ons krijgt hij de kans om zich verder te ontwikkelen en de technische staf, de scouting en ikzelf zijn er van overtuigd dat hij dat onder onze trainer Peter Hyballa zal doen. We zijn blij dat we hem voor de lange termijn hebben kunnen vastleggen.”

Jordan Larsson zal maandag 2 januari voor het eerst meetrainen en vervolgens 3 januari mee reizen met de selectie naar het trainingskamp in Marbella. Welkom bij N.E.C. Jordan!
Eredivisie Zaterdag 30 maart 2024 Goffertstadion
N.E.C.
16:30
PSV

Stand Eredivisie
1 PSV 72
2 Feyenoord 62
3 FC Twente 53
4 AZ 49
5 Ajax 41
6 NEC 39
7 Go Ahead 37
8 FC Utrecht 36
9 Fortuna Sit. 34
10 Sparta R'dam 31