Algemeen

N.E.C. verwelkomt Peter Hyballa en Danny Hoekman

N.E.C. verwelkomt Peter Hyballa en Danny Hoekman
Per 1 juli 2016 is Peter Hyballa de nieuwe hoofdtrainer van N.E.C. Hij tekent een contract voor twee jaar. Daarnaast heeft N.E.C. Danny Hoekman aangesteld als technisch manager. Ook hij treedt per 1 juli 2016 in dienst. Hoekman tekent een contract voor drie jaar.

Peter Hyballa (40 jaar) is geboren in Bocholt, Duitsland en groeide tweetalig op met een Duitse vader en een Nederlandse moeder. Hij komt over van Bayer Leverkusen, waar hij sinds 2014 trainer van de onder-19 jeugd was en waar hij tevens de functie van assistent-trainer van de eerste selectie bekleed heeft. De Duitse oefenmeester trainde in het verleden onder andere Borussia Dortmund O19, VfL Wolfsburg O19, Red Bull Salzburg O23 en Arminia Bielefeld O19. Als hoofdtrainer was Hyballa actief bij Alemannia Aachen en het Oostenrijkse Sturm Graz.

Hyballa is niet alleen als proftrainer actief in de voetbalwereld. Hij geeft regelmatig coachingclinics voor de Duitse trainersvakbond BDFL, de Duitse voetbalbond en Coaches Betaald Voetbal (CBV) in Nederland. Ook heeft Hyballa diverse boeken en dvd’s uitgegeven over voetbaltrainingen, talentontwikkeling en trainingsmethodieken en publiceert hij artikelen in Duitse voetbalmagazines.

Danny Hoekman

Hyballa gaat samenwerken met voormalig speler Danny Hoekman (51). De voormalige prof van N.E.C. is aangesteld als technisch manager en zal plaatsnemen in het technisch hart. Hoekman zal sturing geven aan de implementatie van het voetbalbeleid. Hij zal de staf van het eerste elftal en de Voetbal Academie N.E.C./FC Oss aansturen, evenals de scouting.

Hoekman komt al sinds zijn vijfde levensjaar in het Goffertstadion. In 1981 kwam hij terecht in de jeugdopleiding van N.E.C. en in 1983 maakte de linksbuiten zijn debuut in het eerste elftal. Hij speelde tot 1986 voor N.E.C., waarna hij zijn carrière vervolgde bij Roda JC, VVV, FC Den Haag, Manchester City, Southampton FC, ADO Den Haag om af te sluiten bij N.E.C. Als trainer was Hoekman werkzaam bij diverse clubs in het Midden-Oosten, bij de Finse voetbalclub FC Hämeenlinna, bij de jeugd van N.E.C., TOP Oss en Racing Mechelen in België. Vanaf 2011 was Hoekman werkzaam als internationaal scout.

Welkom Peter en welkom terug Danny!
Keuken Kampioen Divisie Vrijdag 23 oktober 2020 Goffertstadion
N.E.C.
18:45
Go Ahead Eagles

Stand Keuken Kampioen Divisie
1 SC Cambuur 19
2 NAC Breda 18
3 Almere City 18
4 Graafschap 16
5 NEC 13
6 Roda JC 12
7 FC Volendam 12
8 Telstar 12
9 Go Ahead 12
10 Jong Ajax 12