Algemeen

N.E.C. – Vitesse in de media

N.E.C. – Vitesse in de media
Nu de gemoederen weer wat bedaard zijn, is het tijd om terug te kijken op wat we toch wel een échte derby kunnen noemen. Wat schreven regionale en nationale media over N.E.C. – Vitesse?

De Gelderlander

“Het lef van trainer Peter Hyballa heeft NEC gisteren een gouden punt opgeleverd in de meeslepende derby tegen Vitesse. Met vijf aanvallers forceerde de coach het slotoffensief, waarin de late gelijkmaker viel: 1-1. Hyballa wisselde extreem aanvallend en blufte Fraser af.”

Naderhand sprak de Duitse oefenmeester over zijn eerste Gelderse derby: “Dit was voor mij een heel interessant moment", verklaarde Hyballa. "Ik had de Gelderse derby nog nooit meegemaakt. Dit moet je een keer live meemaken en ik ben blij dat ik dat in mijn jonge of oude carrière nu heb meegemaakt.”

Naderhand was er nog wel even onduidelijkheid over op wiens naam de late gelijkmaker kwam: “Raakte Awoniyi de bal nou wel of niet na de kopbal van Dumic? Van Boekel wist het kort na afloop ook niet, maar de beelden wezen Awoniyi aan en de bevestiging kwam uit de Nijmeegse kleedkamer. "Ik heb de bal heel even aangeraakt", glunderde Awoniyi na zijn eerste goal voor NEC. "Als ik dat niet had gedaan, dan had de keeper hem gepakt."

"Het is goed dat hij dat heeft gedaan", stelde Dumic. "Dat moet een spits ook doen. Die bal moet erin. Wie hem maakt, is niet belangrijk.”

Omroep Gelderland

Voor de camera’s van Omroep Gelderland ging Hyballa nog wel kort in op de korte staking vanwege het gooien met bier: “Met bier gooien vind ik kut", reageerde de trainer fel. "Ik begrijp de emoties in zo'n derby, maar bier moet je drinken en niet gooien.”

FOX Sports

Dario Dumic verscheen voor de camera’s van FOX Sports: “Ik ben blij dat we de achterstand nog goed hebben kunnen maken, maar over het hele duel gezien hadden we moeten winnen', vervolgde Dumic. 'Wij waren de betere ploeg. We hebben constant aangedrongen in de tweede helft, alleen ontbrak het aan scherpte en kwaliteit in de laatste fase. Maar als er iemand had moeten winnen, dan waren wij het wel. Ik heb er ook tot het einde vertrouwen in gehad dat we nog zouden scoren. We hebben er vol voor gestreden, de hele wedstrijd lang. Gelukkig zijn we daarvoor beloond.”

Yahoo News

Toen doelpuntenmaker Awoniyi gisteren thuis kwam, hing er een wel heel bijzondere boodschap aan zijn deur. Yahoo News: “Nigeria youth international Taiwo Awoniyi played a key part in NEC Nijmegen 1-1 draw against Vitesse on Sunday and his impact has not gone unnoticed as fans went a step further to applaud his game. A NEC Nijmegen fan appreciated the 19-year old forward for the difference he made in the game by pasting a note on his door: 'Congratulations. You made the difference.”

[caption id="attachment_32358" align="alignnone" width="300"] Klik op de afbeelding voor een grotere weergave[/caption]
Keuken Kampioen Divisie Vrijdag 18 januari 2019 Goffertstadion
N.E.C.
20:00
Telstar

Stand Keuken Kampioen Divisie
10 Almere City 28
11 FC Volendam 27
12 RKC Waalwijk 26
13 MVV Maastr. 26
14 FC Eindhoven 25
15 NEC 25
16 Telstar 23
17 Helmond Sp. 14
18 Jong Utrecht 14
19 Jong AZ 13