Algemeen

N.E.C. voegt bekende(n) toe aan selectie

N.E.C. voegt bekende(n) toe aan selectie

Linkerverdediger Calvin Verdonk, die afgelopen seizoen al tot de selectie van de Nijmegenaren behoorde, voegt zich definitief bij de ploeg van Rogier Meijer. Daarnaast is N.E.C. in gesprek met Mikkel Duelund en zijn club Dynamo Kiev, voor wederom een huurperiode van één seizoen. Hierover hoopt de club snel meer te kunnen melden.

Calvin Verdonk komt transfervrij over van FC Famalicão. Afgelopen seizoen werd Verdonk al gehuurd van de Portugezen, vandaag tekende hij een tweejarig contract met een optie voor een derde jaar. Verdonk kwam het afgelopen seizoen in 24 officiële wedstrijden uit voor de Nijmegenaren.

Naast de komst van Calvin Verdonk hoopt de club snel duidelijkheid te krijgen over de situatie van Mikkel Duelund. Duelund trainde sinds maandag al mee bij N.E.C. Hij werd het afgelopen seizoen gehuurd van Dynamo Kiev. De club is voornemens om Duelund nog één seizoen te lenen van de club uit Oekraïne. In de komende dagen verwacht N.E.C. met Dynamo Kiev tot een overeenkomst te komen.

Technisch directeur Ted van Leeuwen: “In beide gevallen een goede zaak voor N.E.C. De kans om een speler als Verdonk transfervrij over te nemen, mag je niet laten schieten. Met Mikkel Duelund zetten we in op een overeenkomst, waarbij hij zonder kosten geleend wordt van Dynamo Kiev. Een kans die zich voordoet vanwege de situatie in Oekraïne en waarin alle betrokkenen zich kunnen vinden. Beiden zijn spelers met grote potentie die het voordeel hebben de stad, de club en de trainingswijze van Rogier Meijer te kennen. Dat sluit de kans op aanpassingsproblemen uit.”

Eredivisie Zaterdag 30 maart 2024 Goffertstadion
N.E.C.
16:30
PSV

Stand Eredivisie
1 PSV 72
2 Feyenoord 62
3 FC Twente 53
4 AZ 49
5 Ajax 41
6 NEC 39
7 Go Ahead 37
8 FC Utrecht 36
9 Fortuna Sit. 34
10 Sparta R'dam 31