Algemeen

N.E.C. – Willem II in de media 

N.E.C. – Willem II in de media 

N.E.C. heeft zondagmiddag gelijkgespeeld tegen Willem II. De formatie van trainer Rogier Meijer had een overwinning verdiend, maar kreeg tien Tricolores niet op de knieën. 

ELF Voetbal 

Ondanks een numeriek overwicht van ruim 75 minuten wist N.E.C. zondag in eigen huis Willem II niet te kloppen. De Tilburgse vestiging bleef overeind. Het duel in het Nijmeegse Goffertstadion eindigde met de score zoals hij begon.  

Souffian El Karouani blikt terug op de wedstrijd tegen Willem II: "Als wij de 1-0 maken, maken we ook de 2-0 en 3-0. Zo'n wedstrijd was het. Deze 0-0 voelt echt als twee verloren punten. Kijk eens hoeveel kansen we hebben gehad? En wat voor kansen? Vier tot vijf schoten vanaf vijf meter resulteerden niet in een doelpunt. Deze wedstrijd hadden we kúnnen, niet moéten winnen. We hebben zoveel gedaan om tot scoren te komen, zo hard gewerkt. Buiten dat we niet tot scoren kwamen, kunnen we onszelf niets verwijten. Hooguit dat we te veel door het centrum gingen spelen. Nu moeten we die drie punten vrijdag maar uit bij Sparta Rotterdam pakken". 

Daardoor komt N.E.C. na vier wedstrijden op zeven punten. Voor de derde keer werd de nul gehouden. El Karouani is de promotie goed bevallen. "De Eredivisie is een leuke competitie, hartstikke leuk om in te spelen en natuurlijk een beter platform om je laten zien. Wat ik mezelf dit seizoen voornam? Ga lekker ballen en laten zien dat ik het niveau aankan. Ik wil er elk duel met een bepaald zelfvertrouwen staan." 

ESPN 

N.E.C. heeft het niet voor elkaar gekregen om thuis van een tiental Willem II te winnen. Na een keeperssoap bij Willem II mocht derde doelman Jorn Brondeel op doel beginnen, maar hij pakte vroeg rood en dat was bepalend voor het wedstrijdbeeld. Vanaf dat moment was het eenrichtingsverkeer in De Goffert. N.E.C. was constant gevaarlijk bij het doel van de bezoekers, maar echt grote kansen bleven in de eerste helft uit. De grootste was voor de Deense middenvelder Mikkel Duelund, maar hij vond de paal op zijn weg.  

De Nijmegenaren bleven het doel van de tegenstander opzoeken, terwijl Willem II in de omschakeling iets probeerde te forceren.  

De motivatie en energie was er om een spervuur aan kansen te creëren, maar niet om de bal in het netje te leggen. Willem II sleepte een punt uit het vuur, maar dat zal voelen als een overwinning. 

“Ik denk eigenlijk dat wij het heel goed voor elkaar hadden. Willem II heeft weinig gecreëerd. Natuurlijk hebben hun snelle jongens voorin en een goede spits, maar ik denk dat wij de wedstrijd onder controle hadden. Dan creëren wij wel wat te weinig open kansen. Je merkt dat hun allemaal gaan verdedigen en dan wordt het lastig. Wij hebben drie mogelijkheden in de vijf meter gehad daar word ik dan wel een beetje boos over. Als je wint heb je negen punten uit vier wedstrijden dat zou fantastisch zijn. Natuurlijk is zeven punten uit vier wedstrijd ook heel goed”, aldus Lasse Schöne. 

De Gelderlander 

N.E.C. liet door het gelijkspel een uitgelezen kans liggen om op negen punten uit vier wedstrijden te komen en te stijgen naar de derde plaats in de Eredivisie. De promovendus staat desondanks met zeven punten nog altijd op de keurige zesde plaats. 

“Ik weet niet of we boven onze stand leven. We hebben geen enkel punt gestolen en vandaag twee punten laten liggen. De komende tijd zal tegen misschien betere tegenstanders uitwijzen hoe ver we zijn. Het zegt ook wel iets dat we al drie keer de nul hebben gehouden”, aldus trainer Rogier Meijer. 

Eredivisie Vrijdag 17 september 2021 Sparta Stadion
Sparta Rotterdam
20:00
N.E.C.

Stand Eredivisie
1 PSV 12
2 Ajax 10
3 FC Utrecht 7
4 Heerenveen 7
5 Willem II 7
6 NEC 7
7 Feyenoord 6
8 SC Cambuur 6
9 Vitesse 6
10 FC Groningen 5