Algemeen

N.E.C. zet sterke reeks voort met zege op FC Twente

N.E.C. nestelt zich steeds steviger in de subtop. Zaterdagavond rekende de ploeg van trainer Rogier Meijer op overtuigende wijze af met nummer 3 FC Twente. In het Goffertstadion had N.E.C. duidelijk de overhand en kon het zichzelf na afloop alleen verwijten dat het slechts met een doelpunt verschil won (1-0). Dat enige doelpunt was overigens wéér van enorme schoonheid!

N.E.C. werd in de openingsfase nog wat teruggedrongen door de bezoekers uit Enschede, maar trok daarna het initiatief volledig naar zich toe. De beste kansen waren in het eerste bedrijf dan ook voor de thuisploeg. Koki Ogawa miste wat fortuin bij zijn eerste doelpoging uit een goede voorzet van Calvin Verdonk. Twintig minuten later kreeg de Japanse spits opnieuw een afgemeten voorzet van ditmaal Sontje Hansen, maar de poging die daaruit volgde werd geblokt door Alec van Hoorenbeeck.

Vrije trap

Na rust was het - net als woensdag tegen Go Ahead Eagles - een vleugelverdediger die tekende voor een werelddoelpunt. Een vrije trap vanaf 27 meter werd onberispelijk in de kruising geschoten door Calvin Verdonk. Toen enkele minuten later Max Bruns van het veld werd gestuurd met een directe rode kaart, werd N.E.C. nog veel sterker dan de bezoekers.

Kans op kans

Via onder anderen Magnus Mattsson, Koki Ogawa en Mees Hoedemakers kreeg de thuisploeg kans op kans om de score uit te breiden, maar uiteindelijk bleef het bij de wereldtreffer van Verdonk. Jasper Cillessen was tussendoor nog belangrijk met een knappe redding op een schot van Michel Vlap.

De volgende driepunter brengt N.E.C. naar plek 7 in de Eredivisie. Volgende week brengt de Nijmeegse driekleur een bezoek aan de Adelaarshorst, waar Go Ahead Eagles wacht voor een heuse subtop-kraker. De aftrap in Deventer is zondag om 14.30 uur.