Algemeen

Na zes jaar stopt voorzitter Pieter Tra als voorzitter StAk

Na zes jaar stopt voorzitter Pieter Tra als voorzitter StAk

N.E.C. maakt vandaag bekend dat Pieter Tra na zes jaar heeft besloten te stoppen als voorzitter van StAk (Stichting Administratiekantoor N.E.C.). In de zomer van vorig jaar heeft Pieter Tra aangegeven dat hij het na zes jaar tijd vindt voor een opvolger, waarna de benoemingscommissie van N.E.C. met zijn opvolging aan de slag is gegaan. 

Pieter Tra heeft in de afgelopen zes jaar vanuit het StAk de club door een lastige periode heen geholpen. De N.E.C.’er in hart en nieren heeft niet de makkelijkste jaren bij de club als voorzitter mee gemaakt. Hij heeft zich al die jaren, in samenwerking met de RVC en de directie, intensief ingespannen en gezorgd voor de continuïteit van de club. Met zijn enorme netwerk, zijn betrokkenheid en zijn passie en kennis van en voor de club was hij een stuwende kracht voor de organisatie. 

Tra: "Na ruim 6 jaar intensieve betrokkenheid bij N.E.C. – en mede gelet op mijn werkzaamheden – is het tijd voor een nieuwe periode. Ik heb zes jaar lang mijn hart en ziel in de club gestopt en mijn kennis gedeeld en proberen te verbinden. Altijd vanuit het belang van de club en de achterban. Aangezien het einde van mijn 2e driejaarstermijn in het zicht kwam vond ik het tijd voor een nieuw persoon voor een nieuwe fase. Ik heb toen al aan gegeven afscheid te willen nemen, zodat de benoemingscommissie zijn werk kon doen en een geschikte opvolger kon zoeken. Nu dat is gelukt kan ik afscheid nemen. Wel blijf ik betrokken bij deze mooie club, maar dan meer op afstand." 

Roland van Mourik, voorzitter van de benoemingscommissie: “Wij danken Pieter zeer voor zijn intensieve betrokkenheid en inzet voor N.E.C. Pieter staat altijd klaar voor de club en de mensen daaromheen. Het zijn voor N.E.C. en daarmee in zijn functie als voorzitter van het StAk geen gemakkelijke jaren geweest, maar altijd was Pieter er om zijn mening te laten horen, de juiste vragen te stellen en om de mensen en het beleid te steunen. Pieter heeft veel betekend voor onze club in deze jaren. Ik weet zeker dat Pieter niet verloren gaat voor N.E.C. Daar ligt immers zijn voetbalhart.” 

Ron van Oijen, voorzitter van de Raad van Commissarissen: “Ik ken niet veel mensen die zo begaan zijn met de club, veel vrije tijd voor de club opofferen, zo veel kennis over de club en mensen heeft en die daarbij ook nog een hartstochtelijk fan is. De samenwerking tussen de StAk en de RvC is prima en dit is ook de verdienste van Pieter.”

Eredivisie Zondag 28 april 2024 Goffertstadion
N.E.C.
12:15
AZ

Stand Eredivisie
1 PSV 81
2 Feyenoord 72
3 FC Twente 60
4 AZ 55
5 Ajax 48
6 NEC 47
7 FC Utrecht 45
8 Go Ahead 42
9 Sparta R'dam 40
10 Heerenveen 36