Algemeen

NAC Breda - N.E.C. in de media

NAC Breda - N.E.C. in de media

Een ‘avondje NAC’ stond vrijdagavond op het programma van N.E.C. De Nijmegenaren wisten vooraf dat het een lastige kluif ging worden in Breda. NAC voerde de lijst aan in de Eerste Divisie en kon zich bij winst in een uitverkocht Rat Verlegh Stadion tot periodekampioen kronen. Beide teams leverde strijd met kansen over en weer. N.E.C. verloor uiteindelijk met een minimaal verschil van 1-0 door een treffer van Sydney van Hooijdonk in de tweede helft. Dit is wat de media over het duel schreven.

FOX Sports

Zian Flemming reageerde na afloop voor de camera’s van FOX Sports. “Ik denk dat vandaag een vergelijkbare wedstrijd is, zoals het de afgelopen tijd gaat. Dat we aan elkaar gewaagd zijn, waarbij we aan het kortste eind trekken. Dat is misschien een kwaliteit van hen (NAC) en pech van ons dat wij juist nét niet die ene goal maken. Dan sta je nu wel met lege handen.”

Aan balbezit kwam N.E.C. niet tekort tegen NAC. Met name Flemming werd vaak gezocht als centraal aanspeelpunt, die soms alle vrijheid kreeg om met de bal op te stomen naar het zestienmetergebied van de Bredanaren. Echter, ontbrak zorgvuldigheid in de aanval van de Nijmegenaren. “Ik denk dat het bij het de zestien eraan schortte om het af te maken of om écht iets te creëren. Vaak speelde ik de bal dan naar de zijkant naar Jonathan (Okita), want die is goed in 1-op-1 situaties om een mannetje uit te spelen of kan iemand anders vrijspelen; maar ook dat lukte vandaag allemaal nét niet. Dat zijn dan de details waarom we de wedstrijd niet winnen vandaag”, concludeerde Flemming.

Er had meer in het vat gezeten voor N.E.C. vond Flemming, die genoeg potentie om zich heen ziet. “Perspectief van deze ploeg is een stuk hoger dan dat we nu staan. Zonder NAC de hemel in te prijzen, maar die pakken vandaag de periodetitel en zijn dus de beste van de competitie. Je ziet dus dat we daar heel dicht tegenaan zitten, maar dan nét niet winnen. Misschien is dat in een andere wedstrijd wel andersom. Ik denk echt dat er nog veel meer in zit en dat laten we op zich wel zien, maar we moeten dat ook zien uit te drukken op het scorebord.''

Forza N.E.C.

Forza N.E.C. sprak vrijdagavond in de catacomben met een gefrustreerde Mart Dijkstra. De middenvelder speelde wederom een aardige wedstrijd, maar kon het 1-0 verlies moeilijk verkroppen. "Dit is hartstikke zuur en nergens voor nodig", begon Dijkstra zijn relaas. "Het was ook niet per se terecht dat zij op voorsprong kwamen. Zij werden door het publiek gesteund, maar ik had het gevoel dat we die goal makkelijk hadden kunnen voorkomen. Nu sta ik hier weer met een nederlaag, daar ben ik doodziek van.” In de tweede helft maakte NAC de enige treffer van de wedstrijd. "Ik vond niet dat-ie in de lucht hing. We speelden misschien wel aardig, maar niet goed genoeg. Anders hadden we wel gewonnen. Dat is het zure. Bij vlagen is het voetballend redelijk en prima verzorgd, maar zo'n momentje is dodelijk. Eerder dit seizoen kwamen we nog terug, dat lukte vandaag ook niet." Heel even leek Dijkstra zelf de score weer recht te trekken met een schot, maar zijn inzet belandde tegen het aluminium. "Ik kreeg de bal van Bas, kon een verdediger omspelen en probeerde de bal over de keeper te krullen. De bal viel net te laat, dus hij kwam op de lat. Ik had hem liever gemaakt natuurlijk. In de eerste helft hebben we ook nog via Jona, Tom en Bas schoten gehad. Dan ontbeert het net aan geluk." Na negen wedstrijden staat N.E.C. teleurstellend op de twaalfde plek. "Ik kijk er wel naar, maar ik kijk ook naar hoe we gaan winnen. Dat is de enige manier om te stijgen. Ik kan wel naar de ranglijst staren, maar daardoor gaan we niet winnen. We moeten kijken wat er beter moet. We hebben de kansen gehad en het niet afgemaakt. Qua kansenverhouding was het wel gelijk, denk ik. Nu komt de interlandperiode eraan. Ik zou liever maandag of dinsdag weer spelen zodat we meteen voor revanche kunnen gaan, maar dat is ons niet gegeven.”

Omroep Gelderland

Omroep Gelderland sprak zowel de N.E.C.-trainer Francois Gesthuizen als N.E.C.-aanvaller Anthony Musaba na de wedstrijd. “Ik denk dat de meest gelukkige heeft gewonnen”, zei trainer Francois Gesthuizen over de verliespartij in Breda. We waren minimaal gelijkwaardig en bleven redelijk overeind. Zij hebben na de rust drie keer op doel geschoten. Twee vrije trappen en de goal. En dan verlies je heel schlemielig. Wij hadden twee keer kunnen scoren, maar dan zit het ook niet mee. Het biedt wel enig perspectief dat we gelijkwaardig waren aan de koploper. Maar we hebben een zwaar programma achter de rug met veel gelijke spelen. Daarvan hadden we er minimaal één moeten winnen.” Musaba betreurde het ‘onnodige verlies’. “Ik vond het zeer onnodig. We geven gemakkelijk een schot weg en dat is het enige doelpunt. Het zat niet mee, Okita schiet ook op de paal. We hebben een goed team. De eerste helft lieten we zien dat we mee konden voetballen. Maar na rust geven we een doelpunt weg en dan hebben zij het publiek er ook achter, dan weet je dat het moeilijk wordt.”

Stand Keuken Kampioen Divisie
3 Volendam 55
4 Jong Ajax 54
5 NAC Breda 50
6 Go Ahead 48
7 Excelsior 47
8 NEC 45
9 Almere City 44
10 Telstar 44
11 Den Bosch 38
12 Jong Utrecht 38