Algemeen

NVWA voert controles uit op naleven rookvrije stadions

NVWA voert controles uit op naleven rookvrije stadions

Het Goffertstadion is sinds het seizoen 2020-2021 rookvrij. De afgelopen seizoenen heeft de Nijmeegse club zich ingezet voor een gezond sportklimaat, zowel binnen de muren van het eigen stadion, als bij de supporters die elke wedstrijd aanwezig zijn. Dit seizoen voert de NVWA (Nationale Voedsel- en Warenautoriteit) meer controles uit op het naleven van de geldende regels bij alle betaald voetbalorganisaties.

Om die reden brengen we nogmaals onder de aandacht dat het Goffertstadion rookvrij is. Roken (inclusief elektronische sigaretten) is verboden op alle plekken met een overkapping en dus niet voor roken in de open lucht. Dit is dus van toepassing, ongeacht of er wel of geen wedstrijd wordt gespeeld in het stadion.

Inspecties

NVWA voert dit seizoen bij alle 34 clubs inspecties uit, soms met aankondiging en soms anoniem. Deze inspecties zijn in opdracht van de staatssecretaris. Er wordt hierbij gecontroleerd op informatie over het besluit op (onder andere) de website, zichtbaarheid van het verbod in het stadion en handhaving op het verbod tijdens evenementen in het stadion.

Boetes

Bij een onvoldoende op één van deze drie terreinen volgt een boete. Hoe vaker een boete, hoe hoger het bedrag, variërend van 600 tot 4500 euro per keer. Het is dus in ieders belang dat de regels correct worden nageleefd. In de eerste plaats omdat je de club schaadt, anderzijds omdat N.E.C. de boetes op supporters kan verhalen.

Meer informatie is te vinden via: www.rookvrijestadions.nl

Eredivisie Maandag 6 mei 2024 Van Donge & De Roo Stadion
Excelsior
20:00
N.E.C.

Stand Eredivisie
2 Feyenoord 78
3 FC Twente 63
4 AZ 61
5 Ajax 52
6 FC Utrecht 49
7 NEC 47
8 Go Ahead 43
9 Sparta R'dam 43
10 Heerenveen 37
11 Fortuna Sit. 36