Algemeen

Onderzoek tribune Goffertstadion

Onderzoek tribune Goffertstadion

Na het inzakken van de tribune gisteren tijdens de wedstrijd N.E.C.-Vitesse heeft de gemeente (eigenaar van het stadion) vandaag opdracht gegeven aan ingenieursbureau Royal Haskoning DHV tot een onderzoek naar dit incident. Dit vindt plaats met steun en instemming van N.E.C.

Het onderzoek zal zich richten op een aantal vragen:

-              hoe heeft dit incident kunnen gebeuren;
-              zijn de tribune-elementen in het gehele stadion veilig;
-              wanneer kan het stadion weer gebruikt worden en op welke wijze.

Het is de bedoeling in ieder geval zo snel mogelijk op die laatste vraag antwoord te geven. Hoe lang het gehele onderzoek zal duren, daar zal de komende week meer duidelijkheid over komen.

Naast het onderzoek van Royal Haskoning DHV komt er een feitenonderzoek naar hoe de inspecties van de laatste jaren hebben plaatsgevonden en wat daar de resultaten van zijn. De resultaten daarvan komen binnenkort beschikbaar.

Algemeen directeur N.E.C., Wilco van Schaik, vertelt: “We ondersteunen de keuze van de gemeente om te kiezen voor Royal Haskoning DHV. Zij zijn een expert op dit gebied in Nederland. Dit hebben ze eerder laten zien bij AZ. Het is voor ons een absolute noodzaak om de veiligheid van iedereen in het stadion te kunnen waarborgen. Daarbij houden we alle opties open en moeten we als club nu al met verschillende scenario’s rekening houden. Dat mag iedereen van ons verwachten. Zowel het spelen zonder publiek, wellicht met gedeeltelijk publiek of het uitwijken naar andere locaties passeren daarbij de revue. Vooruitkijkend gaan we in gesprek met SV NEC en het OSRN-bestuur en wachten we de uitkomst van het onderzoek af alvorens we meer informatie kunnen verstrekken.”

KNVB Beker Woensdag 19 januari 2022 Euroborg
FC Groningen
18:45
N.E.C.

Stand Eredivisie
4 Vitesse 36
5 AZ 35
6 FC Twente 35
7 FC Utrecht 29
8 SC Cambuur 29
9 NEC 26
10 Heerenveen 25
11 Go Ahead 21
12 Heracles 19
13 FC Groningen 19