Algemeen

Perspraat #TWENEC: “Ik kon eigenlijk niet anders dan de bal stiften”

Perspraat #TWENEC: “Ik kon eigenlijk niet anders dan de bal stiften”

N.E.C. en FC Twente zorgden zaterdagavond voor spektakel door met 3-3 gelijk te spelen in de Grolsch Veste. Youri Baas zette N.E.C. een half uur voor tijd op 1-3 middels een fenomenale stift over Lars Unnerstall. “Ik kon niet anders”, zei de linkervleugelspeler na de wedstrijd tegenover N.E.C. TV. 

Baas speelde zaterdag als linkeraanvaller. Een rol die even wennen was. “Ik heb me de eerste helft helemaal het schompes gelopen. In de tweede helft stonden we beter en konden we beter druk op Twente krijgen. Daardoor kwamen we meer en tot meer kansen.” De 1-3 van de Ajax-huurling was daar een mooi voorbeeld van. “Ik maakte een loopactie naar binnen, liep door en ineens stond de keeper voor me. Ik kon eigenlijk niet anders dan de bal stiften.”

Rogier Meijer genoot in de tweede helft van zijn ploeg én van Baas. “Je weet dat je in deze wedstrijd teruggedrukt wordt. Youri heeft de capaciteit om in de omschakeling gevaarlijk te zijn. Hij kan gewoon goed voetballen en dan maakt het niet uit of je linksachter of een plekje hoger speelt.”

Bekijk Perspraat FC Twente - N.E.C. hieronder. 

Eredivisie Zaterdag 9 december 2023 MAC3PARK Stadion
PEC Zwolle
20:00
N.E.C.

Stand Eredivisie
7 Sparta R'dam 21
8 Heerenveen 19
9 PEC Zwolle 17
10 Excelsior 16
11 Fortuna Sit. 16
12 NEC 15
13 Heracles 15
14 FC Utrecht 13
15 RKC Waalwijk 13
16 Almere City 13