Algemeen

Rens van Eijden en Navarone Foor verlaten tweede thuis

Rens van Eijden en Navarone Foor verlaten tweede thuis
N.E.C. heeft gisteren na de wedstrijd tegen Roda JC afscheid genomen van sterkhouders Rens van Eijden en Navarone Foor. Na respectievelijk zeven en vijf seizoenen in de hoofdmacht van N.E.C. verlaten de twee na dit seizoen het Goffertstadion.

Als jonge jongen werd Rens van Eijden in 2009 overgenomen van PSV, waar hij de gehele jeugdopleiding doorliep. De centrale verdediger groeide in de loop der jaren uit tot een onbetwiste leider, binnen zijn defensie én binnen het gehele team. Dat kwam waarschijnlijk nog het best tot uiting na de periode waarin de club door een diep dal ging en degradeerde naar de Jupiler League. Van Eijden bleef bij de club, bleef fier overeind, zorgde voor een gezonde dosis discipline binnen de ploeg en stond zijn mannetje wanneer het nodig was.

Onbetwiste leider

Dat blijkt wel uit de momenten waarop hij middels doelpunten belangrijk was voor de club. Van Eijdens functie was vooral het voorkomen van doelpunten en was zelf dan ook niet vaak trefzeker (elf keer in totaal), maar wanneer hij dat wel was, gebeurde dat veelal wel op belangrijke momenten. Zoals op bezoek bij MVV, vorig jaar maart, toen officieus het kampioenschap in de Jupiler League werd veiliggesteld. Ook toen nam Van Eijden zijn ploeg op sleeptouw.

Met zijn imposante figuur ontwikkelde hij zich in de afgelopen seizoenen tot een van de beste centrale verdedigers in de Eredivisie. Van Eijden stond er keer op keer.

Kind van de club

Langer nog dan Van Eijden verdedigde Navarone Foor de kleuren van N.E.C. Al in 2001 werd de toen negenjarige Navarone in de voetbalacademie van N.E.C. opgenomen en zo’n tien jaar later maakte hij in Heerenveen zijn debuut voor de club. In vijf seizoen kwam hij tot maar liefst 165 officiële wedstrijden, waarin hij zestien keer tot scoren kwam en 26 assists verzorgde. Dat leverde hem in de achtereenvolgende seizoenen 2014-2015 en 2015-2016 de door de supporters gekozen titel Man of the Year op.

Foor stond waarschijnlijk nog het meest symbool voor de wederopstanding van N.E.C. In het Jupiler League-seizoen keerde hij zijn rug recht en veroverde hij zijn verloren basisplek weer terug. En hij zorgde dan ook hoogstpersoonlijk voor de eerste twee overwinningen die onze club dit seizoen boekte. Door twee fantastische treffers van afstand trok hij zowel in het openingsduel met Excelsior als in de wedstrijd met Willem II een 1 - 0 zege over de streep. Dat zou later de opmaat voor een fantastisch seizoen blijken.

Rens en Navarone, namens de hele N.E.C.-familie: bedankt voor al die jaren trouwe dienst en bijzonder veel succes in de toekomst, waar die jullie ook mag brengen!
Keuken Kampioen Divisie Vrijdag 26 april 2019 Goffertstadion
N.E.C.
20:00
FC Twente

Stand Keuken Kampioen Divisie
4 Jong PSV 60
5 Almere City 59
6 Den Bosch 57
7 TOP Oss 56
8 SC Cambuur 54
9 NEC 54
10 RKC Waalwijk 53
11 MVV Maastr. 53
12 Jong Ajax 52
13 Roda JC 52