Algemeen

Rens van Eijden: 'We hebben de goede weg gevonden'

Rens van Eijden: 'We hebben de goede weg gevonden'

Maandagavond bleef N.E.C. voor de negende achtereenvolgende wedstrijd ongeslagen. MVV werd met 2-1 verslagen in het Goffertstadion en dat stemde captain Rens van Eijden, die tot Man of the Match werd verkozen, tot tevredenheid.

Na de nederlaag bij De Graafschap op 27 september werd er niet meer verloren door de mannen van trainer Rogier Meijer. Dat zegt Van Eijden dat de ploeg op de goede weg is. "We richten ons op onze prestaties en de manier waarop we in wedstrijden functioneren", legt de verdediger na afloop van de wedstrijd tegen MVV uit. "Waar liggen de verbeterpunten, wat doen we goed? Dat probeer je te onderzoeken en uit te breiden. Dat je dan zo lang ongeslagen bent betekent dat je de goede weg hebt gevonden en dat stemt tot tevredenheid. Maar we kunnen nog een stuk beter!"

Tegen MVV speelde N.E.C. namelijk geen geweldige wedstrijd. De Maastrichtenaren maakten het veld klein en de aanvoerder zag dat zijn team daar de nodige moeite mee had. "We hebben dit seizoen vooral moeite met ploegen die inzakken, het compact houden en daaruit counteren. Dat deed MVV vandaag ook en vandaag gaven we ze eigenlijk iets te veel kansen om dat spelletje te spelen. Des te belangrijker dat we deze wedstrijd dan toch over de streep trekken en daar zijn we ook heel blij mee."

De omstandigheden in het Goffertstadion leken ook niet geschikt voor een goede pot voetbal. De regen kwam met bakken uit de lucht en het was ijskoud. "Ach, ik heb een keer met gevoelstemperatuur min twintig gevoetbald", lacht Van Eijden. "Dan voelt dit nog prima aan. Ik heb het altijd wel warm, want ik ben gedreven en altijd bezig. Als er geklaagd wordt over de kou krijg ik het vanzelf warm en ben ik alleen maar meer geneigd om de strijd aan te gaan. Ik heb veel liever dit soort omstandigheden dan dertig graden en zon."

Keuken Kampioen Divisie Maandag 25 januari 2021 Jan Louwers Stadion
FC Eindhoven
21:00
N.E.C.

Stand Keuken Kampioen Divisie
1 SC Cambuur 47
2 Almere 47
3 Graafschap 41
4 NAC Breda 37
5 Go Ahead 35
6 NEC 35
7 FC Volendam 34
8 Telstar 31
9 FC Eindhoven 27
10 Roda JC 26