Algemeen

Roda JC – N.E.C. in de media 

Roda JC – N.E.C. in de media 

N.E.C. heeft weer eens de volle buit gepakt in de Keuken Kampioen Divisie. Directe concurrent Roda JC werd met 1-3 aan de kant geschoven in Zuid-Limburg, waardoor het formatie van Jurgen Streppel in ieder geval voorlopig afhoudt. Via een door Tavsan verdiende strafschop, benut door Bruijn, pakte N.E.C. de voorsprong. Erik Falkenburg kopte namens Roda JC de 1-1 tegen de touwen, maar moest later van arbiter van der Eijk vertrekken naar de kleedkamer met zijn tweede gele kaart. N.E.C. maakte optimaal gebruik van de overtalsituatie en maakte via een zeer bekeken schot van Tavsan een minuut later de 1-2. Javier Vet bezegelde in de blessuretijd het Kerkraadse lot: 1-3. Dit is wat de media schreven over het duel: 

ESPN 

Uitblinker Elayis Tavsan stond glunderend voor de camera bij ESPN: “Dit is heel lekker. Na drie keer verloren te hebben eindelijk weer eens winstpartij, dat is erg lekker. Zaak is dat we deze lijn doortrekken nu en weer gaan winnen. De eerste stap is al gezet.” Ook ging hij in op zijn eigen goede optreden. “Misschien was dit na Jong AZ wel een van mijn beste wedstrijden dit seizoen. Maar zoals ik net al zei: zowel N.E.C. als ik moeten deze lijn door zien te trekken. Ik weet wat ik kan en dit moet ik proberen elke wedstrijd te leveren.” 

De jongeling werd gevraagd naar het penaltymoment: “Ik kwam erdoor en wilde de bal naar Javier spelen. De keeper kwam uit en beukte mij soort van omver eigenlijk. De scheids gaf toen een terechte penalty.” Naast dit moment sprong er natuurlijk voor Tavsan nog iets uit het oog, zijn mooie doelpunt. Meteen komt er een kleine glimlach op het gezicht van de buitenspeler. “Een afgeslagen corner en ik dacht alleen maar: ik moet de bal goed aannemen en meteen op doel schieten. Gelukkig ging de bal over de keeper, heel mooi. Met een lekker gevoel de bus in zometeen”, sloot Tavsan tevreden af. 

 

Ook trainer/coach Rogier Meijer was tevreden over de prestatie in Kerkrade: “Het is lekker dat je na drie verloren wedstrijden wint bij een directe concurrent”, begon Meijer. De trainer van NEC vond dat NEC recht had op de drie punten: “Ik vond ons in de eerste helft sterk en dan scoor je verdiend de 0-1. In de tweede helft hadden we het even moeilijk, maar na die rode kaart zijn we eigenlijk niet meer in de problemen gekomen. De jongens hebben dit systeem (3-5-2) goed uitgevoerd. Of we in een ander systeem ook hadden gewonnen? Dat weet ik niet”, zegt Meijer lachend. 

Meijer zag na de rode kaart van Erik Falkenburg een omschakelpunt in de wedstrijd. “Ik was nog niet zeker van de drie punten, maar het vergroot de kans wel. Je weet dat je wat meer kansen zult krijgen. Ik was erg blij met de 1-3, want dan weet je dat de overwinning binnen is.” 

Meijer was ook erg te spreken over Elayis Tavsan, die een goeie wedstrijd speelde. “Ja, die jongen kan goed voetballen hè?”, zei Meijer vol trots. “Hij keek veel om zich heen en dan zie je dat het niet gaat om alleen Tavsan, maar om het team en dan is het een hele goeie voetballer”, concludeerde Meijer. 

Volgens de trainer kan de ploeg hier veel vertrouwen uithalen. “Je verliest twee wedstrijden (VVV en De Graafschap) waar je het gevoel hebt dat er meer in zit en dan is het lekker dat je nu gewoon wint. We hebben een drukke periode voor de boeg dus dit is ook goed voor het vertrouwen”, eindigde Meijer. 

De Gelderlander 

Dirk Proper keerde na een schorsing na de rode kaart tegen MVV meteen terug in de basis bij N.E.C. Dit bezoek aan Limburg was een stuk succesvoller voor het jonge talent: “Ik ben vooral blij dat ik terug ben bij NEC. Het is heerlijk om weer te spelen. Dat ik na mijn rode kaart tegen MVV het bekerduel met VVV miste, was een domper.” De basisplek had Proper te danken aan het geschuif van zijn trainer. Zo posteerde Rogier Meijer middenvelder Jordy Bruijn hangend op links. “Ik weet niet of de trainer dat deed om mij op te stellen, dat moet je aan hem vragen. Maar het kwam voor mij goed uit. Het middenveld is drukbezet. Gelukkig dat meerdere middenvelders ook op andere posities kunnen spelen.” 

Proper wees op de scoringsdrift van zijn ploeg. “We moeten meer kansen creëren. Al kun je er natuurlijk ook honderd krijgen en er geen een scoren. Dan was dit beter. Nu waren we supereffectief en speelden we bij vlagen goed. De overwinning is lekker en bovendien heel belangrijk na een paar nederlagen en met Roda op de hielen. Zo kunnen we weer omhoog kijken.” 


Keuken Kampioen Divisie Vrijdag 23 april 2021 De Toekomst
Jong Ajax
21:00
N.E.C.

Stand Keuken Kampioen Divisie
1 SC Cambuur 82
2 Graafschap 73
3 NAC Breda 67
4 Almere 67
5 Go Ahead 65
6 NEC 60
7 FC Volendam 56
8 Roda JC 54
9 Excelsior 42
10 TOP Oss 42