Algemeen

SC Telstar - N.E.C. in de media

SC Telstar - N.E.C. in de media

Afgelopen vrijdag beleefde N.E.C. een historische avond. De Nijmegenaren wonnen met maar liefst 1-7 op bezoek bij SC Telstar. Een overwinning met een marge die sinds 1964 niet meer is behaald door N.E.C. We blikken vandaag nog eenmaal terug op de zege van vrijdag. Dit schreven de media over het duel.

Forza N.E.C.

Vlak na de wedstrijd sprak Forza N.E.C. met Ole Romeny, maker van het eerste doelpunt in de grote zege. De linksbuiten, die bij afwezigheid van Jonathan Okita aantrad, vond dat de uitslag nóg ruimer had kunnen uitvallen. “We waren soms slordig, maar 1-7 is een mooie uitslag. We deden het wel goed in het voetballende gedeelte. We hebben jongens die daar de kwaliteiten voor hebben. Als we daar vertrouwen in houden, dan kunnen we dit soort dingen wel doen.” De spits had drie wedstrijden niet gescoord en was toe aan een treffer. “Dat knaagt als aanvaller aan je. Deze wedstrijd kwam als geroepen. We willen elke wedstrijd zo winnen, maar we hebben een jonge ploeg en het is niet altijd constant.”

Omroep Gelderland

Aan het veld van het Rabobank IJmond Stadion in Velsen-Zuid maakte Omroep Gelderland vlak na de wedstrijd de balans op van de gewonnen wedstrijd. Proper stond voor de tweede keer dit seizoen in de basis en maakte dat vertrouwen waar.  “Als de trainers aangeven dat je in de basis mag staan, is dat natuurlijk mooi. De tentamens zijn afgelopen bij mijn studie, het is iets rustiger. Maar het volgende blok is wel weer begonnen met hoorcolleges. Ik kan het goed combineren met voetballen, ik heb er hartstikke veel plezier in.” Dirk Proper genoot zichtbaar van de ruime overwinning op SC Telstar. “Op momenten was er goed positiespel, konden we de bal het werk laten doen en we scoren er gewoon goede goals uit. Dan is het natuurlijk mooi dat het ook eens zo kan, met een grote uitslag”, zo stelt de 17-jarige middenvelder.

De Gelderlander

Zondagmiddag besprak De Gelderlander de wedstrijd na met François Gesthuizen: “Ik zat te genieten aan de kant. Dit was de eerste wedstrijd waarbij ik rustig op de bank heb gezeten en zag dat we de controle hadden.” Het was volgens Gesthuizen de beste wedstrijd van N.E.C. dit seizoen. “Bij zo’n score zijn er ook mogelijkheden om jonge jongens te brengen. Het was mooi dat er vijf spelers uit onze jeugd op het veld stonden.” Zo kwamen onder meer Souffian El Karouani en Ayman Sellouf in de slotminuten van de wedstrijd in het veld, waar laatstgenoemde de slottreffer wist te maken.

Na twee wedstrijden op rij tegen de koploper van De Keuken Kampioen Divisie, waaruit één punt werd behaald, kwam een overwinning op een goed moment. Volgens Gesthuizen was er blijdschap en opluchting te merken. “Maar in de bus was het redelijk rustig. Een groepje was aan het kaarten, anderen luisterden muziek. Van een uitgelaten stemming was geen sprake. We hebben de spelers wel een vrije dag gegeven, maar dat had niet met de grote zege te maken.”

Stand Keuken Kampioen Divisie
3 Volendam 55
4 Jong Ajax 54
5 NAC Breda 50
6 Go Ahead 48
7 Excelsior 47
8 NEC 45
9 Almere City 44
10 Telstar 44
11 Jong Utrecht 38
12 Den Bosch 35