Algemeen

SC Telstar - N.E.C. in de media

SC Telstar - N.E.C. in de media

Zondag stond voor N.E.C. de uitwedstrijd naar Velsen-Zuid op het programma. Hier namen zij het op tegen middenmoter Telstar. Voor de Nijmegenaren een belangrijke wedstrijd, waarin zij zich konden revancheren van het verlies tegen TOP Oss vlak voor de winterstop. Echter pakte het helemaal anders uit, Telstar bleek zeer effectief te zijn voor het doel en maakte maar liefst vijf doelpunten. N.E.C. was hier niet tegenop gewassen en kreeg de bal maar twee keer achter de doelman van 'De Witte Leeuwen', waardoor de eindstand uitkwam op een 5-2 nederlaag. Lees hier wat er in de media over de wedstrijd is geschreven en gezegd. 

ESPN 

Ook na slechte wedstrijden als deze staat de coach van de Nijmegenaren voor de camera van het sinds 1 januari hetende ESPN, voorheen bekend als FOX Sports. Hij verklaart: “Ik denk dat we de wedstrijd uiteindelijk verliezen door persoonlijke fouten. Daardoor geven we goals weg en moeten we achter de tegenstander aan.” De eerste treffer van Telstar kwam dan ook uit een fout van doelman Norbert Alblas. “Hij twijfelde of hij de bal in kon spelen, waardoor hij de bal maar half raakt en toen lag ‘ie er al in. Dat gaf ons wel een tik, zo vroeg in de wedstrijd”, aldus de Nijmeegse oefenmeester. In de rust stond het al 3-0 voor Telstar, aan Rogier Meijer was het toen de taak om het om te draaien: “Ik heb in de rust vooral gezegd dat we elkaar niet moeten laten vallen en er gewoon nog voor moeten gaan. Ook heb ik drie spelers gewisseld om toch wat anders te brengen op het veld. Als ik dan toch een compliment moet uitdelen, is het wel hoe we de tweede helft zijn aangegaan ondanks de score. Maar als we zo de goals weggeven wordt het wel heel moeilijk.” 

Ook aanvoerder, Rens van Eijden, verscheen voor de camera. Na afloop van de wedstrijd ging hij nog met wat spelers van de thuisploeg in gesprek over de totstandkoming van de vierde goal van Telstar. “Ik had het sportief gevonden als ze de bal terug hadden gespeeld. Wij speelden de bal uit, omdat er een speler op de grond lag, maar zij maken daar gebruik van om te scoren”, vertelt de routinier. Natuurlijk is hij ook teleurgesteld over de rest van de wedstrijd: “We begonnen best goed, maar daarna geven we veel te makkelijk goals weg en dan speelden we eigenlijk een kansloze eerste helft. Maar voetbal is uiteindelijk ook omgaan met tegenslag, dat moeten we nu doen en volgende week moeten we onze rug rechten.”  

Keuken Kampioen Divisie Maandag 25 januari 2021 Jan Louwers Stadion
FC Eindhoven
21:00
N.E.C.

Stand Keuken Kampioen Divisie
1 SC Cambuur 47
2 Almere 47
3 Graafschap 41
4 NAC Breda 37
5 Go Ahead 35
6 NEC 35
7 FC Volendam 34
8 Telstar 31
9 FC Eindhoven 27
10 Roda JC 26