Algemeen

Strijdend N.E.C. houdt de punten in Nijmegen

Strijdend N.E.C. houdt de punten in Nijmegen

N.E.C. heeft in het eigen Goffertstadion met 2-1 gewonnen van Go Ahead Eagles. De Nijmegenaren moesten in de tweede helft alle zeilen bijzetten om het achterin dicht te houden, maar hielden wel de drie punten over na een zenuwslopende slotfase.

De thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles was de derde wedstrijd in zeven dagen voor N.E.C. Uit de twee duels eerder deze week haalde de formatie van trainer Rogier Meijer vier punten en daarmee nestelden ze zich op de vijfde plaats van de ranglijst. Om die plek vast te houden was een goed thuisresultaat tegen het bezoek uit Deventer van belang en dat het eerste gevaar van Nijmeegse makelij was mocht dan ook geen verrassing heten. Terell Ondaan werd al in de tweede minuut vrijgespeeld in het strafschopgebied en wist net niet de ruimte te vinden om doeltreffend uit te halen. Die aanval begon bij Souffian El Karouani, die tien minuten later ook aan de basis stond van de volgende grote N.E.C.-kans. Rangelo Janga kopte zijn voorzet vanaf de linkerkant net naast.

De Nijmegenaren waren de bovenliggende partij in de eerste helft en dat bleef zich maar uiten in mogelijkheden. De voorsprong hing in de lucht en na ruim twintig minuten viel die ook. Javier Vet hield de bal bij zich na een hoekschop van Jordy Bruijn en werkte in de draai binnen, waardoor N.E.C. verdiend op 1-0 kwam. Daar had Eagles op dat moment nog niets tegenover gezet, maar direct na de goal had het eigenlijk alweer gelijk moeten zijn. Sam Beukema kopte van heel dichtbij over, tot opluchting van Norbert Alblas en zijn verdedigers. Dat leidde wel een fase in waarin Go Ahead wat vaker de bal had en de mannen van Meijer achteruit werden gedwongen. De N.E.C.-defensie had de zaken echter goed op orde en mede daardoor werd de rust met een kleine marge gehaald.

Vlak na de pauze werd Jay Gorter, de keeper van de gasten uit Deventer, meteen aan het werk gezet. Hij gaf een corner weg na een harde vrije trap van Bruijn en die hoekschop werd over de lijn gefrommeld door Rangelo Janga, die daarmee op een voor N.E.C. heel gunstig moment doel trof en ook meteen zijn vierde competitiegoal liet noteren: 2-0. Daar was Go Ahead even van ondersteboven, maar na het invallen van de ervaren Jacob Mulenga zochten de gasten de weg naar voren weer. Daar kwam ook dreiging uit voort: rechtsback Julliani Eersteling miste op het uur een enorme kans om de wedstrijd weer spannend te maken en ook Frank Ross werd gestuit door de goed keepende Alblas. De doelman was echter kansloos op een kopbal van Luuk Brouwers: 2-1.

Daarmee werd een bijzonder spannende slotfase ingeluid, want met nog ruim twintig minuten op de klok rook Eagles dat er toch nog een resultaat te halen viel in het Goffertstadion. Sam Hendriks had de gelijkmaker even later al op de voet en het was aan uitstekend keeperswerk van Alblas te danken dat hij de verre hoek niet wist te vinden. Aan de andere kant van het veld liet N.E.C. in de persoon van Okita tot twee keer toe na om de derde treffer in het mandje te leggen en dus bleven de gasten uit Deventer op de poort beuken. Vijf minuten voor tijd maakten de Nijmegenaren angstige momenten door toen de bal even op de eigen lijn bleef liggen, maar verder dan dat kwam Go Ahead niet meer. Na 93 intense minuten konden de Nijmeegse vuisten dan ook triomfantelijk de lucht in.

Keuken Kampioen Divisie Zondag 6 december 2020 Stadion De Vliert
FC Den Bosch
12:15
N.E.C.

Stand Keuken Kampioen Divisie
1 SC Cambuur 37
2 Almere City 31
3 Graafschap 31
4 NAC Breda 28
5 NEC 27
6 FC Volendam 24
7 Telstar 22
8 FC Eindhoven 21
9 Excelsior 20
10 Roda JC 20