Algemeen

Strijdlustig N.E.C. neemt eerste horde in de play-offs

Strijdlustig N.E.C. neemt eerste horde in de play-offs

N.E.C. staat in de halve finale van de Keuken Kampioen Play-Offs. Een strijdend elftal van trainer Rogier Meijer was Almere City met liefst 0-4 de baas.

Omdat N.E.C. na 38 competitiewedstrijden als zevende eindigde in de Keuken Kampioen Divisie, begon de nacompetitie op een regenachtige zaterdagavond met een uitwedstrijd bij Almere City. De Flevolanders werden vierde, wonnen tijdens het reguliere seizoen twee keer van N.E.C. en dus moest drie keer scheepsrecht worden voor onze ploeg. Die intenties lieten de mannen van Rogier Meijer vanaf minuut één zien. De druk op Almere werd flink opgevoerd en na drie minuten kopte Javier Vet al over na een gevaarlijke aanval vanaf de rechterkant. Toch was het even later schrikken voor iedereen met een rood-groen-zwart hart: Thomas Verheydt scoorde en de scheidsrechter zag daar geen kwaad in, maar de oplettende VAR keurde de treffer af wegens hands.

Dat moment gaf Almere wel extra kracht. Ze kwamen beter onder de druk van N.E.C. vandaan en speelden met krachtig en opportunistisch spel al gauw twee aardige kansen bij elkaar. Daniël Breedijk moest het nog proberen uit een moeilijke hoek, maar Ryan Koolwijk stond er een stuk beter voor. Zijn intikker kon maar net van de lijn gehaald worden. De middenvelder van de Flevolanders was na een kleine twintig minuten opnieuw heel dichtbij een doelpunt: een vrije trap zeilde richting kruising, maar Mattijs Branderhorst had een schitterende save in huis. Het eerste half uur stond sowieso bol van het spektakel. De druk op N.E.C. werd steeds groter, maar het kreeg plotseling wel een strafschop te nemen. Jordy Bruijn verzuimde echter om dat buitenkansje te verzilveren.

Jonathan Okita deed dat tien minuten voor rust wel. De rappe aanvaller werd weggestuurd door Jordy Bruijn, fopte de verdediger van Almere en rondde oog in oog met de keeper heel kalm af. De nummer tien van N.E.C. was meteen helemaal los, want nog geen twee minuten later poeierde Okita via de handen van de keeper over en leverde het gerommel bij de daaropvolgende corner wederom een strafschop op. Rens van Eijden werd neergelegd en wederom ging Bruijn achter de bal staan, maar deze keer was hij wel koel. De keeper dook de andere hoek in en daarmee verscheen binnen een mum van tijd een 0-2 tussenstand op het scorebord. Die werd mee de rust in gesleept en vanaf het begin van de tweede helft met hand en tand verdedigd.

De Flevolanders pompten de ballen er constant in en het Nijmeegse balbezit was telkens maar van korte duur. Toch creëerden de gastheren amper grote kansen en dat was mede te danken aan het felle en dappere verdedigen van N.E.C. Iedereen hielp mee en naar mate de tweede helft vorderde, kwamen er ook steeds meer momentjes voor een gevaarlijke uitbraak. Uitblinker Okita was een ware plaag voor de Almeerse verdediging en had in minuut 67 de 0-3 op de schoen, maar kwam een teenlengte tekort om de lage en scherpe voorzet van Rangelo Janga in te tikken. Javier Vet prikte een paar tellen later wel raak. Hij was attent bij de eerste paal en deponeerde de voorzet van uitgerekend Cas Odenthal in de korte hoek: 0-3.

Ook de marge van drie werd met alle energie die onze jongens in zich hadden verdedigd. De trainer van Almere bracht extra aanvallers en zette meer kopkracht voorin, maar het was weer N.E.C. en Okita dat toesloeg. Hij was de slimste toen de Almere-goalie te ver uitkwam en schoof de bal heel rustig langs alle tegenstanders (0-4), waardoor het vechtende team van trainer Rogier Meijer met nog een kwartier op de klok een ontzettend ruime voorsprong had verdiend en de wedstrijd uitspeelde. De thuisploeg was verslagen, wist dat ook en vol vertrouwen maakte N.E.C. de negentig minuten vol. Het nacompetitie-avontuur van onze ploeg krijgt derhalve een vervolg: aanstaande donderdag is Roda JC de volgende tegenstander in het Goffertstadion.

Oefenduel Woensdag 6 juli 2022 Sportpark De Gelenberg
DIO'30
19:00
N.E.C.

Stand Eredivisie