Algemeen

Te Braak tekent voor twee jaar als hoofd jeugdopleiding bij N.E.C.

Te Braak tekent voor twee jaar als hoofd jeugdopleiding bij N.E.C.

N.E.C. heeft Dennis te Braak aangesteld als nieuwe hoofd jeugdopleiding bij de Nijmeegse club. Te Braak komt over van Feyenoord, waar hij de afgelopen twee seizoenen als jeugdtrainer fungeerde. De geboren Doetinchemmer tekende vanmiddag een contract voor de looptijd van twee jaar.

De 46-jarige Te Braak vervulde eerder bij De Graafschap al vier seizoenen de functie van hoofd jeugdopleiding, waarna hij vertrok richting Feyenoord. Bij N.E.C. volgt Te Braak de vertrokken Iddo Roscher op.

''Dennis was de kandidaat die we wilden hebben als opvolger van Iddo Roscher. De werkwijze van onze club, de visie waarop de academie is gebouwd, staat voor ons vast. We zochten iemand die dit fundament verder kan uitbouwen en kan voorzien van nieuwe energie en nieuwe inzichten. In de lange gesprekken die we met Dennis hebben gevoerd bleek dat er direct een klik was op gebied van visie, cultuur en werkwijze. Daarnaast kan Dennis vanuit zijn ervaring, persoonlijke visie en zijn laatste twee jaar bij Feyenoord onze academie weer verrijken met zijn kennis. Om die reden kwamen we tot de conclusie dat Dennis de juiste man was voor deze positie’’, aldus algemeen directeur Wilco van Schaik over de aanstelling van Te Braak.

Hij vervolgt: ''Voor ons is het van belang dat naast goed scouten en opleiden binnen de academie, de stap naar het eerste elftal nog beter moet gaan verlopen. Dat proces kan nog verder geoptimaliseerd worden en daar ligt een belangrijke taak voor Dennis weggelegd. Met zijn aanstelling hebben we nu het vertrek van Iddo Roscher opgevangen en daarmee een hele belangrijke voetbalfunctie binnen onze organisatie richting de toekomst ingevuld. We kunnen met vertrouwen het nieuwe seizoen in.’’

Dennis te Braak is blij met zijn overgang naar N.E.C.: ''Het is een geweldige uitdaging om bij de succesvolle Voetbalacademie van N.E.C. aan de slag te gaan. Uit deze aanstelling blijkt veel vertrouwen vanuit de club voor mijn visie als hoofd jeugdopleiding en daar ben ik bijzonder trots op. Ik heb in dezelfde rol bij De Graafschap gewerkt en mijn twee jaar bij Feyenoord hebben mijn visie nog meer aangescherpt. Samen met mijn collega’s gaan we keihard werken om ervoor te zorgen dat het hoge niveau van de opleiding gecontinueerd en verhoogd wordt. N.E.C. heeft de afgelopen seizoenen vol ingezet op de Voetbalacademie en dat blijkt als je momenteel kijkt naar de eerste selectie. Binnen de opleiding gaan we dan ook zeker de nadruk leggen op de doorstroming naar het eerste elftal. Om die reden zal ik ook op technisch vlak betrokken worden en continu in contact staan met de verschillende takken binnen de club.’’

''N.E.C. schetste gedurende de gesprekken een helder en ambitieus beeld. Werkend vanuit een strakke visie willen we onze doelen bewerkstelligen, namelijk promoveren naar de Eredivisie en de bouw van een nieuw stadion. Daarbij is de ontwikkeling van onze jeugdacademie, en het doorstromen van talenten, van groot belang. Ik heb heel veel zin om deze uitdaging aan te gaan bij deze mooie club’’, zo stelt Te Braak.

Eredivisie Maandag 6 mei 2024 Van Donge & De Roo Stadion
Excelsior
20:00
N.E.C.

Stand Eredivisie
1 PSV 84
2 Feyenoord 75
3 FC Twente 63
4 AZ 58
5 Ajax 49
6 NEC 47
7 FC Utrecht 46
8 Sparta R'dam 43
9 Go Ahead 42
10 Heerenveen 36