Algemeen

Ted van Leeuwen nieuwe technisch directeur N.E.C. 

Ted van Leeuwen nieuwe technisch directeur N.E.C. 

N.E.C. heeft in Ted van Leeuwen haar nieuwe technisch directeur gevonden. FC Twente was de laatste club waar Van Leeuwen actief was als technisch directeur en waar hij medeverantwoordelijk was voor de terugkeer van de club naar de Eredivisie. Daarvoor was de voormalig journalist technisch directeur bij AGOVV, Vitesse, Valetta, Anorthosis Famagusta en Esjberg FB, de club waar hij ook mee naar de hoogste klasse van Denemarken promoveerde. 

Van Leeuwen is de ervaren man die N.E.C. moet helpen de weg terug te vinden naar de Eredivisie. “De club en de stad zijn natuurlijk geen onbekenden voor mij”, aldus Van Leeuwen. “N.E.C. terugbrengen naar de Eredivisie is een uitdagend en derhalve prachtig project, dat zich niet beperkt tot het versterken van alleen het eerste elftal.” 

Voorzitter van de Raad van Commissarissen Ron van Oijen geeft aan blij te zijn met Ted van Leeuwen. “Als RvC hebben we een uitgebreid profiel opgesteld en zijn we erg kritisch geweest in het proces. Leen Looijen heeft de eerste selectie gedaan waarna we samen diverse kandidaten hebben gesproken. Met Ted hebben we iemand die voldoet aan het profiel en die kan werken in de technische visie die we als RvC en directie hebben opgesteld. Daarnaast kent hij de uitdaging om te willen promoveren en de krachten en druk die dit met zich meebrengt. Wij zijn blij de functie te hebben vervuld, want het is altijd de visie geweest van de RvC om deze functie bezet te hebben. We hebben nu een tweehoofdige directie waar we de toekomst mee in kunnen om onze doelstellingen te gaan verwezenlijken. Dat is niet alleen in de komende jaren promotie naar de Eredivisie bewerkstelligen, maar ook langdurige handhaving in de Eredivisie”. 

Technisch commissaris Leen Looijen vult aan, “Ik ken Ted van Leeuwen al langer en heb hem al vaker gesproken. Onze lat lag hoog, het profiel was uitgebreid. Dus heeft het lang geduurd, want we wilden iemand die 100% paste bij onze visie, ons beleid en iemand die ons technisch verder kan brengen. Iemand met een rijke ervaring en iemand die weet wat erbij komt kijken om te promoveren. Ted zijn ervaring als technisch directeur en zijn uitgebreide netwerk, naast zijn visie op voetbal en een voetbalorganisatie in de top, waren een pré. Met Ted hebben we eindelijk onze technisch directeur. Een positie die altijd bezet moet zijn bij een professioneel geleidde voetbalorganisatie. Ik heb alle vertrouwen in een technische toekomst met ambitie onder leiding van Ted." 

Algemeen directeur Wilco van Schaik is blij met de aanvulling in de directie. “Iemand met de ervaring, de kwaliteiten, het netwerk en de visie van Ted van Leeuwen voegt in elke BVO wat toe. Vandaar dat ik blij ben met zijn komst. Ik waardeer zijn kennis, zijn netwerk, zijn mening en visie op voetbal en op een voetbalorganisatie. Ted heeft bewezen met de druk van ambities te kunnen omgaan. Hij heeft niet bij de makkelijkste clubs met de minste ambities gewerkt, vandaar dat hij daar gewend is mee om te gaan. Hij past met zijn ervaring bij de jonge ambitieuze mensen die de afgelopen jaren zo hard hebben gewerkt aan het technisch fundament dat er nu ligt in de academie en rond het eerste elftal. Het eerste elftal en de ambitie die daar ligt zal zijn focusgebied worden. Met Ted kunnen we de volgende stap zetten in onze ambities. Ik ben blij met zijn komst." 

Ted van Leeuwen is blij te kunnen starten in De Goffert. "N.E.C. heb ik vroeger als journalist al van dichtbij meegemaakt. Dus ik ken de stad, de cultuur en de club. Ik heb N.E.C. de laatste jaren van afstand bekeken en ik heb vertrouwen in het verhaal van de RvC en directie met betrekking tot de visie naar de toekomst toe. Met mijn kennis en ervaring wil ik N.E.C. meehelpen de stap naar de Eredivisie te zetten. Daarnaast wil ik meehelpen het fundament dat er ligt in de academie, scouting en het eerste elftal verder uit te bouwen en met mijn kennis van de laatste jaren met de mensen die er zijn stappen omhoog te maken. Ik kijk er naar uit te starten in Nijmegen. De tijd en de club zijn er rijp voor en ik ben er klaar voor N.E.C. mee te helpen terug te keren naar de Eredivisie", aldus de Apeldoorner. 

Ted van Leeuwen zal per direct starten met zijn werkzaamheden. 

Oefenduel Donderdag 1 juli 2021 De Eendracht
S.C. NEC
19:00
N.E.C.

Stand Keuken Kampioen Divisie