Algemeen

Tribunedeel bezoekersvak volledig hersteld

Tribunedeel bezoekersvak volledig hersteld

N.E.C. kan weer 500 bezoekende supporters van de tegenpartij ontvangen in het Goffertstadion. Na een maandenlang proces, waarbij meerdere partijen werden aangesloten, is het gerestaureerde bezoekersvak afgelopen week goedgekeurd. Aanstaande zondagmiddag trapt N.E.C. het nieuwe Eredivisieseizoen af met een thuiswedstrijd tegen FC Twente.

De laatste wedstrijden van het vorige seizoen maakte de Nijmeegse club gebruik van een (veilig verklaard) ingekort bezoekersvak. N.E.C. kon op dat moment 420 bezoekende supporters verwelkomen. Samen met Aannemersbedrijf Hoes BV, Royal HaskoningDHV, Staalbouw Mook en KlokGroep is voor het herstel van het ingestorte tribunedeel een stalen constructie gerealiseerd die is volgestort met beton. Een oplossing die goed en snel te realiseren was.

Algemeen directeur Wilco van Schaik is verheugd met de restauratie en blikt vooruit op het komende seizoen: “De instorting van het bezoekersvak vorig jaar oktober luidde voor N.E.C. een lastig jaar in. Met het herstel van het vak sluiten we een nare periode af voor de club. Alle betrokken partijen hebben zich vanaf dat moment keihard ingezet om het stadion, inclusief het bezoekersvak, volledig veilig te krijgen. Het doel om vanaf dit seizoen weer 500 bezoekende supporters in het bezoekersvak te ontvangen is dan ook geslaagd. Zo hoort voetbal ook te worden gespeeld, met thuis- en uitpubliek. We willen iedereen die heeft meegewerkt aan deze operatie hartelijk danken. Vanaf dit seizoen zal een uitverkochte Goffert weer een échte uitverkochte Goffert zijn!” 

KNVB Beker Zondag 21 april 2024 Feijenoord Stadion 'De Kuip'
Feyenoord
18:00
N.E.C.

Stand Eredivisie
1 PSV 81
2 Feyenoord 72
3 FC Twente 60
4 AZ 55
5 Ajax 48
6 NEC 47
7 FC Utrecht 45
8 Go Ahead 42
9 Sparta R'dam 40
10 Heerenveen 36