Algemeen

UEFA persconferentie N.E.C. in McDOS Gofferstadion

De N.E.C.'ers Lorenzo Davids, Peter Wisgerhof en Mario Been waren woensdagmiddag samen opgetrommeld om voor de officiƫle UEFA persconferentie achter de microfoon plaats te nemen.

De N.E.C. trainer trapte af: "De voorbereiding op het lastige duel met deze Engelse ploeg verliep door de sneeuw en problemen met de veldverwarring minder. Dat is erg jammer maar niet onoverkomelijk. Als je ziet hoe de wedstrijd leeft, hebben we er uiteraard het beste van gemaakt. We gaan morgenavond ons stinkende best doen, maar waar heel Nijmegen denkt dat ik wel even een team de wei in stuur dat het gaat klaren, is dat niet het geval. Wij zullen een fantastische dag moeten hebben, willen we daadwerkelijk winnen, maar aan de andere kant moeten we niet te bescheiden zijn. Ook Tottenham moet eerst maar eens van ons zien te winnen."


Mario Been start met Moestafa El Kabir en Jhonny van Beukering in de spits. "Met Jhonny wil ik een aanspeelpunt hebben die de bal kan vast houden. El Kabir is een ruwe diamant en het levende bewijs van de sportieve visie van N.E.C: iedereen die kan laten zien dat hij goed genoeg is, kan spelen in het eerste team van N.E.C."

Peter Wisgerhof is hierin een vaste waarde en benadrukt dat N.E.C. morgenavond gewoon het eigen spel zal spelen. "De 2e bal wordt belangrijk volgens de aanvoerder, die hoopt dat N.E.C. ook de ruimte krijgt zelf te voetballen." Mario Been gaf aan dat Wisgerhof die in Nederland ook topspitsen als bijv. Huntelaar dikwijls bedwingt, nu tegen de spits Darren Bent zijn klasse mag laten zien. "Wij hebben onze eigen big fellow," alsdus de trainer van N.E.C. Ook Lorenzo Davids zal morgen zijn krachten moeten aanspreken. De Engelse pers was benieuwd naar de link met Edgar Davids en vroeg of de twee elkaar ook regelmatig spreken. Middenvelder Davids gaf aan veel van zijn neef te leren en via sms en telefoon ook nog met enige regelmaat contact te hebben. "Ook op televisie volgde ik hem in de tijd dat hij in Engeland speelde voor de tegenstander van morgenavond."




Dat Heurelho Gomes, de huidige keeper van Tottenham, niet helemaal een zekere indruk maakt, deert het trio achter de tafel niet. Hij heeft vaak en veel punten voor PSV gepakt, maar N.E.C. hoopt uiteraard te profiteren van ontbreken van het volledige vertrouwen bij de Braziliaanse goalie.

Tottenham Hotspur kan in Nijmegen niet beschikken over Roman Pavlyuchenko en Luka Modric. De Russische spits is niet speelgerechtigd. De Kroaat Modric is geblesseerd. De laatstgenoemde kostte de Londense club net zoveel als de hele begroting van N.E.C. (13 miljoen euro, red.) maar toch acht Mario Been zijn N.E.C. niet kansloos. "Ik vind dat wij gewoon moeten gaan voor onze kansen. In mijn optiek ben je tegen geen enkele tegenstander kansloos. Je merkt rond de club wel dat iedereen er erg mee bezig is en wij gaan morgen onze uiterste best doen!"

Eredivisie Maandag 6 mei 2024 Van Donge & De Roo Stadion
Excelsior
20:00
N.E.C.

Stand Eredivisie
1 PSV 84
2 Feyenoord 75
3 FC Twente 63
4 AZ 58
5 Ajax 49
6 NEC 47
7 FC Utrecht 46
8 Sparta R'dam 43
9 Go Ahead 42
10 Heerenveen 36