Algemeen

Verslag vijfde bijeenkomst Supportersraad

Verslag vijfde bijeenkomst Supportersraad

Op maandag 17 augustus jongstleden heeft de vijfde bijeenkomst van de Supportersraad plaatsgevonden. Deze bijeenkomst stond in het teken van de COVID-19 maatregelen en hoe N.E.C. omgaat met zoveel mogelijk toeschouwers binnen de mogelijkheden. Fons opende de vergadering en gaf Wilco het eerste woord. Hij gaf aan dat het coronatijdperk veel onzekerheden met zich meebrengt. Doordat N.E.C. zoveel loyale toeschouwers en businessleden achter zich heeft staan zorgt dat voor een "positieve vibe", ongeacht de uitdagingen waar de club voor staat.

Achter de schermen wordt er hard gewerkt om de stadionbezoeken van de supporters zo goed mogelijk te organiseren. Om dit te doen heeft N.E.C. regelmatig contact met ketenpartners zoals de Gemeente en de GHOR. Alle protocollen die omtrent de regelementen gemaakt zijn worden met elkaar besproken en gedeeld. Vanuit alle ketenpartners wordt er toezicht gehouden op de wijze waarop N.E.C. deze protocollen uitvoert.

De leden van de Supportersraad hebben door middel van een presentatie de informatie over alle plannen verkregen. Vanwege de huidige situatie zullen supporters teleurgesteld moeten worden, niet iedere wedstrijd zal bezocht kunnen worden en de wedstrijdbeleving zal anders erg anders zijn. Desondanks is N.E.C. erop gebrand om alles zo goed mogelijk te organiseren om toch aan ieders wensen te voldoen.

Vanuit de Supportersraad is gevraagd of er bij de competitiestart flyers uitgedeeld kunnen worden met de namen en rugnummers van de selectie. Supporters vinden het fijn om betrokken te zijn en en te weten wie er zal spelen. Dit is bij N.E.C. neergelegd en zal ook uitgevoerd worden. Voorafgaand aan de eerste twee thuiswedstrijden zullen deze flyers uitgedeeld worden bij de ingangen van Het Goffertstadion.

N.E.C. is in conclaaf over het opzetten van een platform speciaal voor supporters. Zowel de directie als RVC zijn hier erg enthousiast over en ook vanuit de Supportersraad zijn de reacties positief. Echter is er aangegeven dat de unieke content op dit platform een meerwaarde moet bevatten. Komende periode gaat N.E.C. aan de slag met andere partijen om zich meer te informeren en te laten adviseren omtrent dit platform. Later hierover meer.

De Supportersraad is in samenspraak met N.E.C. gekomen tot het idee om een '#Samentenstrijde' sticker te ontwerpen. Deze zal dan op de achterzijde van de spelersbus geplaatst worden in combinatie met de namen van al onze seizoenkaarthouders. De gedachte hierachter is "de twaalfde-man". Vanwege de COVID-19 maatregelen zijn uit-supporters helaas niet welkom en op deze wijze kunnen wij onze trouwe supporters toch meenemen naar alle uitwedstrijden. Dit idee staat nog in de startblokken en wordt dus nog aan gewerkt.

De volgende bijeenkomst van de Supportersraad staat gepland op 12 oktober.

Keuken Kampioen Divisie Zaterdag 3 oktober 2020 Goffertstadion
N.E.C.
16:30
FC Eindhoven

Stand Keuken Kampioen Divisie
6 Graafschap 9
7 FC Eindhoven 8
8 MVV Maastr. 7
9 Excelsior 6
10 Jong Ajax 6
11 NEC 6
12 Jong PSV 6
13 Jong AZ 6
14 FC Den Bosch 6
15 Go Ahead 5