Algemeen

Voorbereiding N.E.C. seizoen 2018-2019

Voorbereiding N.E.C. seizoen 2018-2019

De voorbereiding op de nieuwe voetbaljaargang komt steeds dichterbij en dus wordt er ook meer en meer bekend over de invulling hiervan. Zo is inmiddels de eerste training van het seizoen ingepland en zullen er een aantal oefenwedstrijden gespeeld worden door de mannen van Jack de Gier.

Het seizoen gaat voor N.E.C. officieel van start op 1 juli, wanneer op de Eendracht de eerste training afgewerkt zal worden. Vervolgens staat er voor de ploeg een reeks oefenwedstrijden op het programma, waarbij zowel amateurclubs als nationale- én internationale profclubs de tegenstander zullen zijn. Zo zal er, geheel volgens de traditie, een oefenduel gespeeld worden tegen Sportclub NEC. De andere drie amateurverenigingen tegen wie N.E.C. in de voorbereiding een oefenwedstrijd zal spelen zijn JVC Cuijk, actief op het een-na-hoogste amateurniveau, het Wijchense VV Alverna en tijdens een meerdaags trainingskamp tegen het Helders Elftal.

Vrijdag 6 juli 19.30 uur SC NEC - N.E.C. De Eendracht
Vrijdag 13 juli 19.00 uur VV Alverna – N.E.C. VV Alverna
Donderdag 19 juli n.n.b. Helders Elftal – N.E.C. Den Helder
Vrijdag 3 augustus n.n.b. JVC Cuijk – N.E.C. JVC Cuijk


Behalve een aantal amateurverenigingen treft N.E.C. zoals gezegd ook een paar Nederlandse profclubs. Zo oefenen de Nijmegenaren tijdens het trainingskamp in Den Helder tegen SC Telstar of FC Dordrecht, respectievelijk de nummers zes en dertien van het afgelopen Jupiler League seizoen. Ook komt RKC Waalwijk op bezoek, een tegenstander waarvan N.E.C. de afgelopen voetbaljaargang zowel in de thuiswedstrijd als in de uitwedstrijd met 2-0 wist te winnen.

Zaterdag 21 juli n.n.b N.E.C. - SC Telstar/FC Dordrecht n.n.b.
Vrijdag 27 juli 19.00 uur N.E.C. – RKC Waalwijk WVW Weurt


Naast de Nederlandse amateur- en profclubs krijgt N.E.C. in de voorbereiding ook nog de gelegenheid om de degens te kruisen met een tweetal internationale profclubs. Als eerste treden de Nijmegenaren aan tegen het Qatarese Al-Gharafa FC, waar recordinternational Wesley Sneijder momenteel de absolute sterspeler is. De tweede internationale tegenstander is het Turkse Kayserispor. Bij Kayserispor staan voormalig Go Ahead Eagles-middenvelder Deniz Türüç en sinds kort ook voormalig SC Heerenveen- en Feyenoord-aanvaller Bilal Başacıkoğlu onder contract.

Dinsdag 10 juli 19.00 uur N.E.C. – Al-Gharafa WVW Weurt
Dinsdag 24 juli 19.00 uur N.E.C. – Kayserispor Goffertstadion


Er wordt momenteel nog gekeken naar de mogelijkheden om op vrijdag 10 augustus, een week voorafgaand aan de eerste competitiewedstrijd van N.E.C., een laatste wedstrijd te arrangeren. Dit duel, welke afgewerkt zal worden in het Goffertstadion, zal dan gekoppeld worden aan de seizoensopening, waarbij er diverse activiteiten in en rondom het stadion worden georganiseerd voor supporters.

Complete schema

Hieronder vind je nogmaals het complete schema van de voorbereiding (onder voorbehoud). Op 17 augustus om 20.00 uur begint voor N.E.C. de competitie met een thuiswedstrijd tegen SC Cambuur.

Datum Tijd Wedstrijd Locatie
Zondag 1 juli 10.15 uur 1e training Eendracht
Vrijdag 6 juli 19.30 uur SC NEC – N.E.C. Eendracht
Dinsdag 10 juli 19.00 uur N.E.C. – Al-Gharafa FC WVW Weurt
Vrijdag 13 juli 19.00 uur VV Alverna – N.E.C. VV Alverna
Donderdag 19 juli n.n.b. Helders Elftal – N.E.C. Den Helder
Zaterdag 21 juli n.n.b. N.E.C. – SC Telstar/FC Dordrecht Den Helder
Dinsdag 24 juli 19.00 uur N.E.C. – Kayserispor Goffertstadion
Vrijdag 27 juli 19.00 uur N.E.C. – RKC Waalwijk WVW Weurt
Vrijdag 3 augustus n.n.b. N.E.C. – JVC Cuijk JVC Cuijk
Vrijdag 10 augustus n.n.b. Kick-off N.E.C. Goffertstadion

Kaartverkoop

Vanaf volgende week donderdagmiddag, 12.00 uur, is het mogelijk om in het Goffertstadion toegangsbewijzen aan te schaffen voor de oefenduels van N.E.C. De prijzen van alle wedstrijden zijn €5,- voor kinderen en € 7,50 voor volwassenen. Tevens is het mogelijk om op de wedstrijddag zelf aan de kassa van het betreffende complex een toegangsbewijs te kopen, de prijzen zijn daar hetzelfde. In verband met eventuele langere wachtrijen en beperkte beschikbaarheid wordt echter geadviseerd om reeds eerder kaarten aan te schaffen.

Stand Keuken Kampioen Divisie
4 Den Bosch 63
5 Go Ahead 63
6 TOP Oss 62
7 Almere 62
8 RKC 59
9 NEC 58
10 Cambuur 58
11 Jong Ajax 56
12 MVV Maastr. 54
13 Roda JC 53