NIEUWS

Lasse Schöne vestigt Eredivisierecord: buitenlander met meeste Eredivisieduels 

datum icoon 19-02-2024
readtime icoon 2 min leestijd

Lasse Schöne heeft een record te pakken. De 37-jarige Deen viel zondag in de uitwedstrijd tegen Ajax Amsterdam onder luid applaus in en kwam daarmee voor de 434e keer in actie in de Eredivisie. Geen buitenlander heeft meer optredens in de Nederlandse competitie gehad. 

Schöne kwam in 2002 op 16-jarige leeftijd vanuit Denemarken over naar SC Heerenveen. Tot een debuut voor de Friezen kwam het nooit in zijn eerste periode, waarna de middenvelder in 2006 koos voor een overstap naar De Graafschap. Na twee seizoenen verruilde Schöne de Superboeren voor N.E.C.

In Nijmegen toonde Schöne al snel zijn klasse en werd hij clubtopscorer en Gelders voetballer van het jaar. Daarmee dwong hij een overstap naar Ajax af, waar hij drie keer landskampioen wordt en de halve finale van de Champions League haalt. Via Genoa en SC Heerenveen keerde Schöne in de zomer van 2021 terug in Nijmegen. 

In 2,5 seizoen was de aanvoerder van grote waarde in de Eredivisie-rentree van de Nijmegenaren. Schöne heeft nu 187 Eredivisieduels in het rood, groen en zwart op zijn naam heeft staan. Hij maakte 84 doelpunten en gaf 78 assists.

N.E.C. TV blikt samen met Schöne terug op zijn mooiste goals en assists, zijn hoogtepunten en kijkt ook vooruit: hoe lang wil de balkunstenaar nog doorgaan met voetballen?