NIEUWS

N.E.C. overweegt opties voor afwerken wedstrijden

datum icoon 22-10-2021
readtime icoon 2 min leestijd

N.E.C. heeft nog geen locatie gevonden voor het afwerken van haar wedstrijden. Na meerdere gesprekken tussen verschillende clubs en gemeenten is de ideale oplossing nog altijd niet gevonden. Het faciliteren van de wedstrijden op een andere locatie wordt onwaarschijnlijker, terwijl spelen in een leeg Goffertstadion wellicht toch een optie is.

Met de gebeurtenissen van afgelopen weekend in het achterhoofd staat N.E.C. er momenteel niet goed op bij meerdere gemeenten. De locaties waar N.E.C. haar wedstrijden hoopte te spelen haakten om diverse redenen één voor één af. De kans dat de Nijmegenaren afreizen naar Duitsland is nihil. N.E.C. legt de focus voor nu op een optie die eerder onmogelijk leek: spelen in het eigen Goffertstadion, maar zonder publiek. Daarover is de club momenteel in gesprek met de gemeente.

Uiteraard is het spelen in een leeg stadion niet hetgeen wat de Nijmeegse voorkeur geniet. Desalniettemin liggen de stadions van de clubs waarmee N.E.C. nog in gesprek is allemaal op tenminste anderhalf uur rijden van Nijmegen. De club is zich bewust dat dit eveneens geen gewenste situatie is voor haar supporters en businessleden.

Naast het voetballen in het eigen Goffertstadion bekijkt N.E.C. de opties om in de stad enkele locaties bereid te vinden om middels schermen – met daarop de wedstrijd van N.E.C. – N.E.C.-supporters te ontvangen. Op die manier hoopt de club het ‘avondje-uit’ te kunnen faciliteren voor haar goedwillende supporters.

Zoals ook eerder deze week het geval was zal N.E.C. alvorens er een beslissing wordt genomen om tafel gaan met de Supportersvereniging en het OSRN-bestuur.