NIEUWS

N.E.C. pakt een verdiend punt tegen Groningen

datum icoon 26-08-2022
readtime icoon 3 min leestijd

N.E.C. heeft een punt overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen FC Groningen. De gasten uit het noorden leken lang op een overwinning af te stevenen door een rake vrije trap van Laros Duarte, maar dat was buiten Oussama Tannane en Ibrahim Cissoko gerekend. Tannane leverde in de slotfase een piekfijne bal af bij Cissoko, die beheerst scoorde en daarmee de eindstand op 1-1 bepaalde.

Trainer Rogier Meijer voerde één wijziging door in zijn basiself. Jordy Bruijn, die in de slotfase tegen FC Volendam in de slotfase inviel en direct scoorde, verving in de spitspositie Pedro Marques. De Portugese spits moest plaatsnemen op de reservebank.

N.E.C. schoot in de eerste helft uit de startblokken en noteerde via Oussama Tannane al in de eerste minuut van de wedstrijd een doelpoging. Het schot van de Marokkaan kon eenvoudig worden gepakt door doelman Verrips. Luttele minuten later probeerde Mikkel Duelund het vanaf de rand van de zestien, maar zijn poging mistte doel. De Nijmeegse drang naar voren resulteerde overigens ook in een vroege tegenstoot van de bezoekers. Een katachtige redding van Jasper Cillessen voorkwam echter een doelpunt van Paulos Abraham. Na de mogelijkheden vroeg in de eerste helft ging de storm liggen in het Gofferstadion. De 12.500 aanwezige supporters veerden pas weer op in de 35e minuut, toen opnieuw Duelund dicht bij een treffer was. Na een afgemeten voorzet vanaf rechts kopte de Deense vleugelaanvaller gevaarlijk op doel, maar doelman Verrips reageerde adequaat en hield opnieuw zijn doel schoon. Beide ploegen zochten na dit wapenfeit de kleedkamers op met een 0-0 tussenstand.

In de tweede helft kwam FC Groningen beter uit de kleedkamer. Zo kregen de bezoekers via Abraham een opgelegde mogelijkheid om de score te openen, maar Cillessen was het schot wederom de baas. Na ruim een uur spelen in het Goffertstadion was het dan toch de tijd voor Marques en koud in het veld kreeg hij de kans op de openingstreffer. De spits ondervond helaas te veel last van de Groningse defensie en vond daarna Verrips op zijn weg. Die misser kwam N.E.C. duur te staan, want even later lag hij aan de andere kant wel achter Cillessen. De doelman was kansloos op een geweldige vrije trap van Laros Duarte, die de bovenhoek vond.

Dat was het teken voor de Nijmeegse formatie om er nog een schepje bovenop te doen. Met Ibrahim Cissoko als invaller in de ploeg kreeg het aanvalsspel van N.E.C. plots meer sjeu en de gelijkmaker hing al snel in de lucht. Marques had die al kunnen maken toen hij weg werd gestuurd door bijna-naamgenoot Iván Márquez, maar hij wachtte te lang en kon toen nog dwarsgezeten worden door een Groningse verdediger. Twee minuten voor tijd was de defensie van de Trots van het Noorden echter geslagen en dat kwam allemaal door de heerlijke pass van Tannane. Hij vond Cissoko in het vijandelijke strafschopgebied en die legde het balletje heel beheerst in de verre hoek. Na die late 1-1 kwamen er voor beide ploegen nog kansen op de winst, maar dat was niet verdiend geweest. De goal viel ook niet meer.