NIEUWS

N.E.C. verbetert veiligheid supportersgegevens met FastID

datum icoon 25-06-2024
readtime icoon 3 min leestijd

Bij N.E.C. willen we altijd verbeteren wat we doen voor onze supporters. Daarom is de club afgelopen seizoen samenwerking gestart met FastID, een bedrijf dat gespecialiseerd is in identiteitsverificatie. Hieronder leggen we jullie uit waarom we voor dit bedrijf gekozen hebben en wat de voordelen zijn.

We begrijpen de zorgen over de veiligheid van persoonlijke gegevens. Juist daarom werken we op het gebied van identificatie sinds dit seizoen samen met een gecertificeerde partij. FastID voldoet aan alle regels voor gegevensbescherming. Dit betekent dat jullie informatie veilig en privé blijft.

Voorheen was het identificeren bij het aanschaffen van een seizoen-of clubkaart ook al verplicht, maar moest dit gebeuren bij het Goffertstadion of via een foto/scan van jouw legitimatiebewijs. Deze verplichting staat in de standaardvoorwaarden van de KNVB opgenomen, zodat je als club weet wie kaarten aanschaft en je binnenlaat in je stadion. De club maakte dan een scan van je identiteitskaart, rijbewijs of paspoort en sloeg die op in haar systemen.

Oude gegevens vernietigd

Niet veilig, vonden wij. Daarom hebben we deze gegevens allemaal vernietigd en hebben we een gespecialiseerde partij gevonden die de identificatie op zich neemt. Met FastID hebben we een ervaren partij gevonden, met veel ervaring op plaatsen als vliegvelden en in hotels waarbij jouw data niet centraal wordt opgeslagen, maar op jouw device.

Identificeer jezelf opnieuw

Waar we dus voorheen jouw gegevens in ons systeem bewaarden, hebben we nu een gecertificeerd tussenstation dat controleert of jij daadwerkelijk bent als wie je staat ingeschreven bij de club. Op het moment dat FastID dat bevestigd, worden jouw gegevens weer vernietigd door FastID en staat het dus alleen in jouw telefoon/app waar niemand bij kan. Het is dus niet langer zo dat de club (of een derde partij) jouw identiteitsgegevens opslaat.

Hierdoor is het voor jou als supporter nu écht veilig om jezelf te identificeren. Heb je een fysieke seizoenkaart aangeschaft? Dan heb je tot en met vrijdag om jezelf te identificeren, zodat N.E.C. de tijd heeft jouw seizoenkaart op tijd bij jou op de deurmat te bezorgen. Heb je gekozen voor de digitale versie in de N.E.C. Tickets App? Dan dien je jezelf ook te identificeren, zodat deze zichtbaar gemaakt kan worden in jouw app.

Identificeer jezelf!

Vragen of hulp nodig?

FastID is nieuw voor onze club en onze supporters. We begrijpen dat veranderingen soms vragen oproepen. We staan klaar om jullie te helpen bij deze nieuwe identificatieprocedure. Als je vragen of hulp nodig hebt, neem dan contact met FastID op. Dit mag via support@fastid.nl of +31 (0)85 401 1923.

Entree met gezichtsherkenning

Na het identificeren via FastID heb je ook de mogelijkheid om middels jouw gezicht het Goffertstadion te betreden. Let op, hier dien je zelf expliciet toegang/machtiging voor af te geven. De keuze óf je hier gebruik van wilt maken kan iedere supporter voor zichzelf bepalen.