NIEUWS

Ons Nest: een financieel gezond N.E.C. en nieuwe impuls voor De Goffert

datum icoon 16-02-2022
readtime icoon 3 min leestijd

New York heeft Central Park. Wij hebben de Goffert. De longen van Nijmegen zijn centraal gelegen binnen de regio, het Rijk van Nijmegen. De Goffert is - naast een prachtig stadspark - de thuisbasis van onze trots: voetbalclub N.E.C. Om de club zelfstandig en financieel gezond te maken zijn er plannen gemaakt en is het belangrijk dat er inkomsten worden gegenereerd door:

  • Het vernieuwen van het stadion en daarmee ook creëren van mogelijk extra zitplaatsen;
  • Het toevoegen van maatschappelijke en commerciële initiatieven in en rond het stadion;
  • Vastgoedontwikkeling in de vorm van bijvoorbeeld nieuwe woningen voor de krappe Nijmeegse woningmarkt; circa 200 huurappartementen geïntegreerd in, of direct naast, het stadion.

Door de opbrengsten van de bovenstaande oplossingen, is een langetermijnstrategie ontwikkeld, waardoor N.E.C. het stadion kan terugkopen van de gemeente Nijmegen en ook financieel zelfstandig gezond kan blijven opereren in de Eredivisie. Nu en in de verre toekomst. Deze langetermijnstrategie is vormgegeven onder de projectnaam Ons Nest. Deze video van Ons Nest laat de ambities en uitgangspunten van de ontwikkeling in beeld zien.

De urgentie is hoog en actie een ‘must’ voor onze club N.E.C.
Het stadion van N.E.C., dat in de jaren ‘30 door Nijmegenaren letterlijk met de blote handen is uitgegraven en opgebouwd, brokkelt op dit moment ook letterlijk en figuurlijk langzaam af. Als we niks doen, is het enige wat zal overblijven een faillissement van de club en de herinneringen aan vroeger. Dat wil niemand. Daarom is de urgentie hoog en actie een ‘must’ voor onze club N.E.C.

Meedenken tijdens participatiemomenten
Met Ons Nest spelen we in op de behoeften en wensen van alle belanghebbenden, zodat het gebied straks écht iets toevoegt aan de omgeving. Daarom mag iedereen meedenken: omwonenden, woningzoekenden, inwoners van Nijmegen, ondernemers, organisaties, frisdenkers en criticasters, jong en oud. Alle inbreng en ideeën worden op prijs gesteld.

We organiseren daarom verschillende participatiemomenten in het totale ontwerpproces voor Ons Nest. Het eerste participatiemoment is 7 en 8 maart tussen 16.00 tot 20.00 uur in de gracht van het Goffertstadion. Je kunt zelf de gewenste dag en het gewenste tijdblok kiezen en je via de volgende link inschrijven: https://necnij.me/OnsNest

Ons Nest
De ontwikkeling Ons Nest is in het leven geroepen om een zelfstandig en financieel gezond N.E.C. voor de toekomst te waarborgen én om De Goffert als locatie een nieuwe impuls te geven. De gemeente Nijmegen ondersteunt de plannen van de initiatiefnemers: N.E.C. en KlokGroep. Daarnaast wordt het projectteam bijgestaan door samenwerkingspartners op het gebied van landschappelijke uitgangspunten (Felixx) en cultuurhistorisch advies (Hylkema Erfgoed). Bekijk voor meer informatie de website: www.onsnestnijmegen.nl