NIEUWS

Perspraat #ALMNEC: “Zullen geen risico's nemen"

datum icoon 17-05-2024
readtime icoon 2 min leestijd

Sinds afgelopen weekend weet N.E.C. zeker dat het zich kan opmaken voor de play-offs om Europees voetbal. Maar daarvoor staat nog de laatste speelronde van de Eredivisie op het programma. De mannen van Rogier Meijer willen op bezoek bij Almere City FC de zesde plaats veiligstellen. De trainer en centrale verdediger Mathias Ross blikken bij N.E.C. TV vooruit.

“Het is de laatste in de competitie, maar niet onze laatste van het seizoen. We spelen om de zesde plaats te behouden en te behalen. Dat is de doelstelling voor zondag”, vertelt Meijer, die de halve finale van de play-offs wel in zijn achterhoofd houdt. “Met een aantal spelers zullen we geen risico’s nemen. Op Philippe, Bart (beiden geblesseerd, red.) en de schorsing van Bram na heb ik iedereen tot mijn beschikking.”

Bij afwezigheid van Philippe Sandler zal Ross voor het vierde achtereenvolgende duel zijn plaats vervangen in het hart van de verdediging. “Dat we nu op de rand staan van de zesde plaats is geweldig voor deze club. Het is belangrijk dat we zondag zonder kleerscheuren uit de wedstrijd komen. Daarna gaat de focus op de play-offs. Die willen we echt winnen en het seizoen fantastisch afsluiten”, aldus de Deen.

N.E.C. treedt tegen Almere City aan in de gloednieuwe uitshirts voor het seizoen 2024 -2025, die gisteren werden gepresenteerd aan de Waal. “Ik vind het een mooi tenue“, glimlacht Meijer. “Het is een mooie verwijzing naar vroeger."

Bekijk Perspraat Almere City FC – N.E.C. hieronder!