NIEUWS

Strijdend N.E.C. had meer verdiend tegen PSV

datum icoon 12-12-2021
readtime icoon 3 min leestijd

N.E.C. heeft op de late zondagavond een hele zure nederlaag moeten slikken. De Nijmegenaren stonden lang op voorsprong en pas diep in de slotfase wist PSV dat om te draaien: 1-2.

De Eindhovenaren konden de koppositie in de Eredivisie pakken als ze wonnen in het Goffertstadion, maar daar zag het helemaal niet naar uit. Het leek juist alsof N.E.C. bovenaan de ranglijst stond, want het combineerde bij vlagen uitstekend op de Brabantse helft en het was dan ook niet onterecht dat Magnus Mattsson er na tien minuten 1-0 van maakte. De Deen was attent toen Joël Drommel een vrije trap van Lasse Schöne los moest laten en tikte van dichtbij raak.

Uiteraard had PSV wel veel balbezit in Nijmegen. Toch werd het keeper Mattijs Branderhorst eigenlijk amper moeilijk gemaakt en was het N.E.C. dat misschien nog wel het meeste recht had op nog een doelpunt. Via Souffian El Karouani kwam die kans er ook, maar de linksback stuitte in de korte hoek op de vuisten van Drommel. Pas voor rust werden de gasten uit Eindhoven ook echt gevaarlijk: een lage voorzet vanaf rechts werd bij de tweede paal nét naast geschoten.

De formatie van trainer Rogier Meijer begon ook nog eens uitstekend aan de tweede helft en kreeg via Jordy Bruijn de eerste mogelijkheid, maar daarna nam PSV de regie in de wedstrijd over. De ballen werden veelvuldig in het strafschopgebied van Branderhorst en zijn defensie gepompt, maar die gaven geen krimp. Sterker nog: op de counter had het gewoon 2-0 moeten worden. Elayis Tavsan kwam vrij voor de keeper, maar wist die niet te passeren.

Die misser kwam N.E.C. uiteindelijk duur te staan. Twintig minuten voor tijd werd een goal van Ibrahim Sangaré nog afgekeurd, maar even later werd het via invaller Yorbe Vertessen alsnog 1-1. Hij kopte tegendraads in en liet de hoop in de Eindhovense harten danig toenemen, waarna de bal in de negentigste minuut opnieuw in het N.E.C.-doel eindigde. Een toevalsbal werd door Maxi Romero knap voorgebracht, waar Vinícius het beslissende tikje gaf en alsnog de 1-2 aantekende.

Een hard gelag voor de mannen uit de Keizerstad, die alles gegeven hebben en op basis van die inzet toch zeker een punt hadden verdiend. Zo mocht het echter niet zijn: PSV is de nieuwe koploper van de Eredivisie en N.E.C. moet zich oprichten. Donderdag staat namelijk alweer de volgende wedstrijd van formaat op het programma, aangezien het dan op bezoek moet bij Cambuur in het kader van het bekertoernooi.