NIEUWS

Verdonk verslaat de Filipijnen bij debuut voor Indonesië

datum icoon 11-06-2024
readtime icoon 2 min leestijd

Calvin Verdonk heeft dinsdag zijn debuut gemaakt voor het nationale elftal van Indonesië. In het WK-kwalificatieduel met de Filipijnen verscheen de N.E.C.’er aan de aftrap. Verdonk boekte met Indonesië een eenvoudige 2-0 zege.

De 27-jarige verdediger rondde eerder deze week zijn nationaliseringsproces tot Indonesiër af en kon zodoende meedoen met zijn land tegen de Filipijnen. Bondscoach Shin Tae-yong gunde Verdonk een basisplaats. Toen de eindstand in minuut 67 al op het bord stond, werd de linkspoot naar de kant gehaald.

Door de zege heeft Indonesië de poule in de tweede kwalificatieronde voor het WK 2026 afgesloten op de tweede plaats. Daarmee hebben de Indonesiërs zich verzekerd van de derde en laatste voorronde. Na de zomer gaan Verdonk en zijn landgenoten daarin op jacht naar een ticket voor het wereldkampioenschap.

Ogawa op de bank

Koki Ogawa kwam dinsdag niet in actie. Vanaf de bank zag de spits dat zijn ploeggenoten geen enkele moeite hadden met Syrië: het werd 5-0. Japan beleefde een vlekkeloze tweede kwalificatieronde met zes zeges en geen enkele tegentreffer. Afgelopen donderdag was Ogawa nog goed voor twee doelpunten en een assist in de overwinning op Myanmar (5-0).