Supporter Kees van Mierlo: ‘Had N.E.C. maar tegen Galatasaray gemoeten’

Ik sta voor N.E.C.,

Kees van Mierlo zit in vak K, op stoel 30 van rij 14
‘Ik hoop dat als N.E.C. doorgaat naar de volgende ronde ze tegen een Engelse of Duitse ploeg spelen. Dan gaan we naar de uitwedstrijd.’NIJMEGEN – Kees van Mierlo is een Nijmegenaar in hart en nieren. Sinds 1990 ligt zijn hart ook bij N.E.C. “Mijn vader is altijd al een echte N.E.C.-supporter geweest. Hij heeft mij het gevoel eigenlijk met de paplepel ingegoten. De eerste wedstrijd waar ik met hem mee naar toe ging was tegen Ajax, dat weet ik nog wel.”
Afgelopen donderdag speelde N.E.C. voor de UEFA Cup uit tegen Dinamo Boekarest. Bij de thuiswedstrijd tegen de Roemeense club was Kees van de partij. De match in Boekarest heeft hij daarentegen aan zich voorbij laten gaan. “De Roemeense stad is wel erg ver weg. Dat maakt mij op zich niet zoveel uit, maar Boekarest ligt ook niet in de buurt van een vliegveld. Als mijn vriend Maarten en ik in één à twee dagen op neer hadden kunnen reizen, dan waren we waarschijnlijk wel gegaan. Had N.E.C. maar tegen Galatasaray gemoeten.”

Vijf jaar geleden speelde het Nijmeegse elftal voor het laatst in Europa tegen Wisla Krakow. Kees en Maarten waren destijds als eerste supporters in Polen, zelfs nog voor de N.E.C.-spelers. “We gingen op de bollefooi naar Kraków. Maarten en ik hadden zelfs geen onderdak geregeld. Gelukkig vonden we snel een hotel in het centrum. We hadden achteraf gezien wel een vrij duur hotel, maar in Polen was er destijds nog geen Euro. Dus dat hadden we helemaal niet in de gaten.”

Maandag 12 oktober kwamen de twee supporters in Kraków aan. Een dag later arriveerde de spelersbus. De dagen voor de wedstrijd is het tweetal naar de trainingen van de Nijmeegse ploeg wezen kijken. Donderdag stond uiteindelijk de spectaculaire hoofd-act op het programma; N.E.C. ontving drie rode kaarten en ging helaas met 2-1 ten onder. “Toentertijd zaten Maarten en ik in onze studententijd. We konden gaan en staan waar we wilden. Anno 2008 is de situatie heel anders. Zo heeft mijn kamerraad nu een dochter.”

Kees van Mierlo
Foto: Bob Walker

“Op welke clubs ik hoop dat N.E.C. in de volgende ronde moet, als we ten minste doorgaan (interview is afgenomen voordat de uitwedstrijd is gespeeld red.)? Als het maar aansprekende ploegen zijn. Zo zou ik een Engelse of Duitse ploeg wel erg leuk vinden. Dan kunnen we namelijk ook naar de uitwedstrijd.”

Door: Bianca Govers

Kent u ook een N.E.C.-supporter die in deze rubriek thuishoort? Laat het ons weten! Stuur een e-mail naar [email protected] Vergeet daarbij niet naam, adres en telefoonnummer te vermelden.

Overig nieuws

Sponsor afbeelding
  • Logo van GX Software
  • Logo van EnergieFlex
  • Logo van LEGEA
  • Logo van Hofmans at Home
  • Logo van Personato
  • Logo van Rabobank
  • Logo van Mise en Place
  • Logo van Voetbalshop
  • Logo van Toyota
  • Logo van Konings & Meeuwissen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Goffertgeluiden Inschrijven