Wedstrijdverslag

N.E.C. speelt wederom gelijk: 1-1 tegen NAC Breda

N.E.C. begon vanavond aan het duel met de wetenschap dat ADO Den Haag gisteren geen punten wist te pakken in het duel met Heracles Almelo. De ploeg van Anton Janssen stond zeventiende en kon drie punten loskomen van de nummer laatst uit de Hofstad. Afgelopen weekend boekte de ploeg niet het gewenste resultaat tegen Go Ahead Eagles (1-1).

N.E.C. moest het in het duel met NAC stellen zonder Kevin Conboy. De Deen was geschorst. Ook aanvoerder Ryan Koolwijk ontbrak nog wegens een blessure. Navarone Foor verving Hans Mulder, die tegen Go Ahead Eagles nog in de basis begon. De Nijmegenaren lieten zich in het begin van het duel meteen zien. Eerst was het een schot van Jantscher dat net over ging en later was het Søren Rieks die naast schoot. Toch moest N.E.C. na een goed begin een tegentreffer incasseren. Een fout in de verdediging werd afgestraft door Rydell Poepon. De aanvaller van NAC schoot een afvallende bal vanaf een meter of twintig achter doelman Kalle Johnsson.

Vlak daarna kwam de ploeg van Janssen alweer op gelijke hoogte. Een vrije trap van Jeffrey Leiwakabessy werd teruggekopt op Rens van Eijden door Michael Higdon en zodoende kon de verdediger van N.E.C. hard binnenschieten, 1-1. Even later werd het al bijna 2-1. Een schot van Jantscher, die het al eerder probeerde, spatte uiteen op de lat. Hij liet doelman Jelle ten Rouwelaar compleet kansloos maar ook de tweede poging trof geen doel.

In het restant van de eerste helft had de thuisploeg het betere van het spel. Tot echte grote kansen kreeg de ploeg echter niet. Dreiging was er wel. Zo werd onder meer Hemlein een keer goed weggestuurd en schoot Leiwakabessy een keer knap op goal. Zodoende gingen beide ploegen met een gelijke stand aan de thee. N.E.C. schoot in de eerste helft tien keer op het doel van Ten Rouwelaar. Slechts één poging ging op doel, die trof wel direct doel.

Het begin van de tweede helft werd gekenmerkt door het vele balverlies aan beide kanten. Deze rommelige fase was eigenlijk tekenend voor de eerste helft. Beide ploegen probeerden het wel maar toch kwamen ze niet tot echte grote kansen. Het lukte dan ook geen van beide teams om een vuist te maken in die tweede helft. Het duurde tot de 66ste minuut. Invaller Alireza Jahanbakhsh, net in de ploeg gekomen voor Jantscher, werd weggestuurd door de beste N.E.C.'er van woensdagavond, Rieks, maar het schot van Jahanbakhsh werd gekeerd door Ten Rouwelaar. Daarna kreeg de thuisploeg het betere van het spel. Een vrije trap van Hemlein leverde even later bijna de voorsprong op voor de thuisploeg maar het schot van de Duitser spatte uiteen op de vuisten van Ten Rouwelaar.

In de 76ste minuut viel het opvallendste moment van de tweede helft te noteren. Tobias Haitz maakte een overtreding halverwege de helft van NAC Breda op doelpuntenmaker Poepon en daarvoor ontving de Duitser zijn tweede gele kaart. Janssen greep daarna direct in. Hij haalde Samuel Stefanik naar de kant en stuurde nieuweling Lasse Nielsen het veld in.

Toch viel het in het restant van de wedstrijd niet op dat N.E.C. met een man minder speelde. NAC probeerde het wel wel, net als de thuisclub, maar dat leidde niet tot grote kansen. Het was eigenlijk een typische 0-0 wedstrijd waarin door beide ploegen eenmaal werd gescoord. Een juiste afspiegeling van het spelbeeld dus in de Goffert. Zaterdagavond wacht N.E.C. een zware opgave. Dan gaat de ploeg van Janssen namelijk op bezoek in de Kuip bij Feyenoord.

Door: Willem Menting

Antonio Man of the Match: Jeffrey Leiwakabessy