Voorbeschouwing PSV – N.E.C.

Geschreven door Mark van Zutphen

N.E.C. – PSV seizoen 2016-2017

Met overwinning op Willem II (0 – 1) en Roda JC (2 – 0) kende N.E.C. een prima begin van 2017, maar door nederlagen tegen achtereenvolgens Feyenoord (4 – 0), Go Ahead Eagles (1 – 2) en PEC Zwolle (2 – 0) is er plotseling weer wat minder lucht voor de ploeg van Peter Hyballa. Aankomende zaterdag wacht zijn manschappen het duel met landskampioen PSV. Een voorbeschouwing.

N.E.C.

N.E.C. was afgelopen vrijdag in Zwolle allesbehalve de mindere van de twee. Via Wojciech Golla en Dario Dumić was het voor rust tot twee keer toe dicht bij een openingstreffer, maar evenzo vaak bleek PEC-goalie Mickey van der Hart, die werd uitgeroepen tot man of the match, een sta-in-de-weg. Na de onderbreking had ook Taiwo Awoniyi, net voor de rust in het veld gekomen voor de geblesseerde Jay-Roy Grot, binnen de minuut twee grote kansen om de score in Nijmeegs voordeel te openen, maar ook hij vond Van der Hart op zijn weg. Aan de andere kant was het niet veel later wel raak voor PEC, dat het duel een kwartier voor tijd via Queensy Menig besliste: 2 – 0.

Door deze nederlaag en winstpartijen van verschillende directe concurrenten kelderde N.E.C. niet alleen twee plekken op de ranglijst, maar zag het bovenal de streep van de degradatiezone dichterbij komen. Bovendien zal het aankomend weekend een pittige opgave worden om daarvan weer wat afstand te nemen, want dan gaat de ploeg van Hyballa dus op bezoek bij landskampioen PSV, dat met name na de winter zijn zaakjes steeds meer op orde heeft.

PSV

Of het direct met het opnieuw huren van Marco van Ginkel te maken heeft, zal natuurlijk altijd een vraag zijn, maar feit blijft wel dat de Eindhovense formatie van Philip Cocu na de winterstop met steeds meer vertrouwen en zodoende druk naar voren speelt. Dit valt weer direct te herleiden uit het aantal doelpunten dat de regerend landskampioen tot op heden maakte; voor de winterse onderbreking kwam het in 17 duels slechts 25 keer tot scoren, in de afgelopen 5 in het nieuwe jaar al 15 keer.

De grootste bijdrage daaraan leverde het duel met SC Heerenveen vorige maand. In een zenuwslopend duel met de Friese verrassing van dit seizoen maakte PSV nog voor rust een 0 – 1 achterstand ongedaan, maar in het tweede bedrijf zag het Heerenveen via het tweede en derde doelpunt van Reza Goochanejhad die middag opnieuw de leiding nemen. In de absolute slotfase kwamen de Eindhovenaren echter nog twee keer tot scoren en zegevierde men met 4 – 3. Afgelopen weekend boekten de manschappen van Cocu een betrekkelijk eenvoudige zege op FC Utrecht: 3 – 0.

Er staat N.E.C. dus een pittige klus te wachten, maar wel een die uiteindelijk historisch kan worden. Nooit eerder namelijk namen we in een Eredivisieduel de drie punten mee uit Eindhoven.

Lees ook het wedstrijdverslag

Overig nieuws

Sponsor afbeelding
  • Logo van GX Software
  • Logo van EnergieFlex
  • Logo van LEGEA
  • Logo van Hofmans at Home
  • Logo van Personato
  • Logo van Rabobank
  • Logo van Mise en Place
  • Logo van Voetbalshop
  • Logo van Toyota
  • Logo van Konings & Meeuwissen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Goffertgeluiden Inschrijven