Peter Hyballa: ‘Op dezelfde manier blijven voetballen, maar dan met resultaat’

Geschreven door Roel Klein

N.E.C. – Heracles Almelo seizoen 2016-2017

N.E.C. speelde vorige week bij ADO Den Haag uitstekend, alleen verzuimde de ploeg om een doelpunt te maken en daardoor moest het onverwacht een 1-0 nederlaag incasseren. Zaterdag wacht een kans op revanche, als FC Utrecht op bezoek komt in Nijmegen. Peter Hyballa blikte op het wekelijkse persmoment vooruit naar de wedstrijd.

“Het is eigenlijk ongelooflijk dat we vorige week hebben verloren. Onze tactiek werkt, alleen hebben we gewoon te weinig scorend vermogen. Ik kan daarom ook helemaal niet zoveel negatieve dingen zeggen over de wedstrijd tegen ADO” stelt Hyballa. “Ik vond het voetballend één van onze sterkste wedstrijden van het seizoenen. Het voelde alsof de uitslag niet klopte toen de scheidsrechter affloot en het 1-0 was voor ADO. Tactisch stond het bij ons sterk en we creëerden op eigen kracht een heleboel kansen, alleen kwamen we niet tot scoren. Dat is eigenlijk al weken ons probleem en dat zal denk ik ook niet snel veranderen. Het enige wat we kunnen doen is op dezelfde manier blijven voetballen, dan wel een keer de kansen verzilveren en weer eens een resultaat boeken.”

Tegenstander Utrecht valt dit seizoen op door vrijwel wekelijks met twee spitsen aan te treden en met een ruit op het middenveld te spelen. Hyballa denkt dat zijn tactiek met drie centrale verdedigers prima weerstand daartegen biedt, maar waakt toch voor de aanvallende kwaliteiten van Utrecht. “Op zich werkt het in principe prima om tegen een 4-4-2 met drie verdedigers te spelen, maar het valt me op dat Utrecht vaak helemaal niet in een klassieke ruit speelt, maar met hoog opkomende spelers meer naar een 3-4-3 formatie neigt. Voetballend is het een hele sterke tegenstander en voorin staat enorm veel scorend vermogen met spelers als Haller, Barazite en Ayoub. Wij moeten proberen ons eigen spel te blijven spelen, maar tegelijkertijd zullen we echt veel strijd moeten leveren om hen een beetje te ontregelen. We zullen namelijk toch wat minder balbezit hebben en wat meer moeten counteren dan de afgelopen weken het geval was, al is Utrecht nou ook weer geen topploeg. De top-3 is dit seizoen echt te sterk, maar tegen alle ploegen daaronder kunnen wij ook punten pakken. Kijk maar naar Utrecht zelf, dat verliest bij Heracles en gelijk speelt tegen ADO. Onder de top is het zo wisselvallig, iedereen kan van elkaar kan winnen.”

Mikael Dyrestam

Hyballa kan tegen FC Utrecht nog altijd niet beschikken over Mikael Dyrestam. De rechtsback kampt al een tijdje met klachten aan zijn knie en onderging afgelopen week een kijkoperatie om de oorzaak te achterhalen. Hoewel daarbij niets werd gevonden, ontbreekt de Zweed voorlopig in de selectie. “Het blijft een beetje een mysterie waar de pijn vandaan komt. Ik begreep van de medische staf dat ze bij een kijkoperatie de knie ook als het ware een beetje schoonspoelen, dus wellicht dat dat iets kan helpen in het herstel”, aldus Hyballa. De rest van de selectie is wel wedstrijdfit. Ferdi Kadioglu trainde afgelopen week weliswaar twee keer niet mee, maar kon vrijdag alweer een volledige sessie afwerken en is fit genoeg om zaterdag te spelen. André Fomitschow is ook weer beschikbaar, nadat hij vorig weekend zijn wedstrijd schorsing heeft uitgezeten.

Afwezig

Mikael Dyrestam (knieblessure)

Overig nieuws

Sponsor afbeelding
  • Logo van GX Software
  • Logo van EnergieFlex
  • Logo van LEGEA
  • Logo van Hofmans at Home
  • Logo van Personato
  • Logo van Rabobank
  • Logo van Mise en Place
  • Logo van Voetbalshop
  • Logo van Toyota
  • Logo van Konings & Meeuwissen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Goffertgeluiden Inschrijven