Interview

Ron de Groot:'Rustig blijven als het gaat stormen'

Ron de Groot:'Rustig blijven als het gaat stormen'
Door de dubbele zege op FC Emmen wacht N.E.C. een laatste tweeluik met NAC Breda om een plekje in de Eredivisie. Donderdag wacht het eerste duel in Breda, zondag is de return in Nijmegen. Ron de Groot blikte op het gebruikelijke persmoment vooruit naar de eerste wedstrijd, waar hij een heet avondje verwacht in Breda.

“Het is duidelijk dat we met een goed gevoel afreizen naar Breda. Het vertrouwen is groot, dat straalt er ook vanaf op de trainingen. Maar we weten ook dat het niet makkelijk zal worden”, stelt De Groot. “Het publiek in Breda is altijd fanatiek en ik verwacht dat het uitverkocht zal zijn, dus dan weet je dat het vanaf het begin gaat stormen. Aan ons dan de taak om daar rustig onder te blijven en niet te panikeren als NAC optimistisch begint. We moeten echt ons eigen spel blijven spelen en die beginfase doorkomen.”

Tegenstander NAC eindigde dit jaar als vijfde in de Jupiler League, een paar plaatsen boven FC Emmen, waar N.E.C. in de vorige ronde mee afrekende. De Groot verwacht na het bekijken van de opponent een heel ander type ploeg tegenover zich. “Emmen is vooral een stuk stugger dan NAC, dat speelt met een creatiever middenveld en meer snelheid voorin. Met Dessers hebben ze een prima aanvaller rondlopen. Ik verwacht dan ook twee hele andere wedstrijden ten opzichte van afgelopen weekend. NAC zal wat optimistischer gaan spelen, met drie aanvallers. Het is niet dat NAC ook niet gevaarlijk kan worden in de omschakeling, maar er zullen wat ruimtes ontstaan op het veld om te voetballen. Ik vond ze tegen Volendam met vlagen ook heel aardig voetballen. Ze proberen echt te voetballen met een sterk centrum erachter.”

Fitte selectie

Ron de Groot mist tegen NAC enkel Robin Buwalda, die door een enkelblessure dit seizoen niet meer in actie kan komen. De rest van de selectie is volledig fit en vrij van schorsingen. “Het gaat goed de laatste weken, dus we zullen niet te veel veranderen. Dan is het duidelijk dat een donderdag een hele belangrijke wedstrijd gaat worden. We zullen daar een resultaat moeten boeken om met een goede uitgangspositie te beginnen aan de return.”

Afwezig

Robin Buwalda (enkelblessure)
Eredivisie Zondag 28 april 2024 Goffertstadion
N.E.C.
12:15
AZ

Stand Eredivisie
1 PSV 84
2 Feyenoord 75
3 FC Twente 63
4 AZ 55
5 Ajax 49
6 NEC 47
7 FC Utrecht 45
8 Go Ahead 42
9 Sparta R'dam 40
10 Heerenveen 36