Interview

Adrie Bogers:'Eerste klap is een daalder waard'

Adrie Bogers:'Eerste klap is een daalder waard'
Met de uitstekende 3-1 zege op Almere City op zak reist N.E.C. vrijdagavond af naar Deventer voor de confrontatie met Go Ahead Eagles. In de eerste uitwedstrijd van het seizoen wil trainer Adrie Bogers zich op dezelfde manier profileren als een week eerder, zo vertelde hij tijdens het gebruikelijke persmoment vooraf.

“Ik schat Go Ahead Eagles op hetzelfde niveau als waar wij op zitten. Ook zij hebben veel spelers met ervaring op een hoger niveau en veel scorend vermogen. Ik zie ze echt als een kanshebber op de titel en zij zullen in eigen huis revanche willen nemen voor hun nederlaag tegen MVV, dus dan kan het in Deventer altijd spoken. Tegelijkertijd gaan wij met dezelfde intenties als tegen Almere het veld in”, stelt Adrie Bogers. “Ik vind dat wij moeten uitstralen dat we N.E.C. zijn en dat we iedere wedstrijd willen winnen. Natuurlijk zullen we her en der nuances aanleggen, maar in principe gaan wij iedere wedstrijd, zowel thuis als uit, met dezelfde instelling in. Als wij dan in grote lijnen dezelfde dingen blijven doen, kunnen we iedere keer op dezelfde manier spelen als tegen Almere City.” 

Tegen Almere City begon N.E.C. uitstekend aan het seizoen. Met dominant voetbal werden veel kansen afgedwongen en had de 3-1 zege absoluut nog ruimer kunnen uitvallen. Het brengt volgens Bogers een extra beetje rust rondom de club, nu de eerste punten direct binnen zijn. “Het is gewoon een goede start natuurlijk. De betrokkenheid bij iedereen rondom N.E.C. was er al, maar zo’n zege voor eigen publiek geeft een stukje rust. Iedereen loopt hier dan na de seizoensstart net even iets fijner rond. De eerste klap is een daalder waard, dus nu moeten we een vervolg geven aan die goede start.” 

Jay-Roy Grot

Net voor de aanvang van het persuurtje werd bekend dat Jay-Roy Grot definitief de overstap maakt naar Leeds United. Bogers geeft aan de buitenspeler te gaan missen, maar heeft desondanks zijn opstelling al wel klaar. “Het is boven alles hartstikke mooi voor de club en helemaal voor Jay-Roy zelf. Ik ga hem missen als potentiële basisspeler natuurlijk. We zullen in de laatste hectische week van de transfermarkt zeker blijven rondkijken of we daar nog een versterking moeten halen. Tegen Go Ahead gaan we in ieder geval met Sven Braken in de spits spelen, waardoor Jordan Larsson naar de rechterkant verschuift. Jordan heeft het vorige week natuurlijk uitstekend gedaan met twee goals, maar hij is multifunctioneel inzetbaar, waar ik in Sven een echte spits zie. Hij kan als een aanspeelpunt fungeren in de as, terwijl hij tegelijkertijd ook heel scherp is voor de goal.” 

Geblesseerde Joppen

N.E.C. moet het tegen Go Ahead stellen zonder Guus Joppen, van wie inmiddels bekend is geworden dat hij een spierscheuring heeft opgelopen in de beginfase tegen Almere City. “Guus was vooraf helemaal fit, we hebben hem gedurende de voorbereiding echt goed opgetraind. Het is dus lastig om de achterhalen waar precies de oorzaak in ligt, maar hij ligt er een week of drie à vier uit. Michael Heinloth zal zijn positie overnemen.” Ook de geschorste Mohamed Rayhi en de nog niet fitte Kevin Jansen zullen het duel in Deventer aan zich voorbij moeten laten gaan. Frank Sturing is in tegenstelling tot vorige week wel fit genoeg voor een plek in de selectie. 

Afwezig

Kevin Jansen (knieblessure)

Guus Joppen (hamstringblessure)

Mohamed Rayhi (geschorst) 
Eredivisie Zondag 28 april 2024 Goffertstadion
N.E.C.
12:15
AZ

Stand Eredivisie
1 PSV 84
2 Feyenoord 75
3 FC Twente 63
4 AZ 55
5 Ajax 49
6 NEC 47
7 FC Utrecht 45
8 Go Ahead 42
9 Sparta R'dam 40
10 Heerenveen 36