Interview

Adrie Bogers:'Thuis vol voor de overwinning gaan'

Adrie Bogers:'Thuis vol voor de overwinning gaan'
Na het gelijkspel afgelopen weekend tegen Go Ahead Eagles (1-1) speelt N.E.C. vrijdagavond thuis tegen FC Eindhoven. In het wekelijkse persuurtje gaf Adrie Bogers aan dat zijn ploeg morgen vol voor de overwinning zal gaan. Ook technisch directeur Remco Oversier schoof voor de gelegenheid aan, in verband met het dichterbij komen van de transferdeadline.  

''Morgen wordt een wedstrijd waarin we thuis voor de overwinning moeten gaan. Tegen Go Ahead Eagles was het minder, maar daar moeten we niet meteen allerlei conclusies aan verbinden'', begint Bogers. ''Het is nog wel even kijken wie er morgen allemaal bij zijn. Gregor Breinburg heeft last van zijn knie en Jordan Larsson zit met zijn schouder. Daarnaast heeft Jari Schuurman een beetje last van zijn rug. We kijken vandaag hoe deze jongens ervoor staan en of ze mee kunnen trainen. Daarna zal worden beslist of ze morgen bij de selectie zitten. Calvin Verdonk is wel weer fit, en kan morgen spelen. Normaal doe ik het wel, maar omdat er nu veel onzekerheden zijn maak ik de opstelling nog niet bekend.'' 

FC Eindhoven 

N.E.C. zal tegen FC Eindhoven willen voortborduren op de sterke competitiestart tegen Almere City FC. De wedstrijd van morgen wordt niet gezien als een soort eerherstel op het gelijkspel tegen de Eagles. ''Het is te kortzichtig om na elke wedstrijd van puntverlies de wedstrijd erop te spreken van een revanche. Onze vorige tegenstanders speelden op een heel andere manier. Almere wilde echt combinatievoetbal spelen en Go Ahead Eagles leverde veel meer fysieke strijd en agressiviteit. Dat was gewoon een lastige uitwedstrijd voor ons en dat wisten we van tevoren. In mijn optiek moeten wij morgen thuis laten zien waar we toe in staat zijn. Ik verwacht dat Eindhoven ons op een voetballende manier gaat bespelen'', aldus de coach over de wedstrijd van morgen.  

Transferwindow 

Remco Oversier gaf toelichting op de laatste stand van zaken op het gebied van eventuele transfers en het gevolg voor de wedstrijdselectie van vrijdag: ''We houden Joris Delle en Wojciech Golla buiten de selectie. We willen de volledige focus op de wedstrijd van morgen hebben en dan hebben we jongens nodig die voor de volle honderd procent met de wedstrijd bezig zijn. De vertrekwens van Joris is natuurlijk al langer bij ons bekend. Hetzelfde geldt eigenlijk voor Golla. Daarnaast is het vandaag de laatste dag van de window en hoewel er nog niks concreets speelt, kan dit natuurlijk nog wel gebeuren. Dan zou je dus in de voorbereiding op FC Eindhoven met Golla een basisspeler kwijtraken. Ik vind het, zacht uitgedrukt, niet handig dat één dag na het einde van de deadline er al een wedstrijd gespeeld wordt. Vandaar de keuze voor elf basisspelers die sowieso bij ons blijven," besluit Oversier. 

Afwezig 

Joris Delle

Wojciech Golla

Guus Joppen (bovenbeenblessure)

Mohamed Rayhi (geschorst)

Ferdi Kadioglu (interland) 

Onzeker 

Gregor Breinburg (knie)

Jordan Larsson (schouder)

Jari Schuurman (rug)

KNVB Beker Zondag 21 april 2024 Feijenoord Stadion 'De Kuip'
Feyenoord
18:00
N.E.C.

Stand Eredivisie
1 PSV 81
2 Feyenoord 72
3 FC Twente 60
4 AZ 55
5 Ajax 48
6 NEC 47
7 FC Utrecht 45
8 Go Ahead 42
9 Sparta R'dam 40
10 Heerenveen 36